'Llibertat pèsols polítics' és el guanyador de la tercera edició de Videopèsols

El concurs audiovisual de curtmetratges de Caldes d'Estrac, el qual ha obtingut un rècord de participació històric, ha entregat els premis durant la 24a Pesolada de Caldes

Guanyadors VideoPèsols

L’inici de la 24a Pesolada, que es va celebrar el 3 de març amb un acte que unia els audiovisuals amb la gastronomia a la Sala Cultural de l’Ajuntament de Caldes, va donar a conèixer els premiats de la tercera edició de Videopèsols. Després de la projecció dels 22 curtmetratges, el jurat va procedir a l'entrega dels diferents premis. Cal destacar que enguany s'han presentat sis curts més que en l'edició anterior i que cinc dels quals entraven en la categoria jove formada per joves d'entre 12 a 17 anys.

El Premi Jove Pèsol de la Floreta va ser per a la peça 'L’energia dels Floreta', de Cecília Fontseré i Berta Rubió. En ell, el pèsol representa la font d'energia més poderosa per a les protagonistes. El Premi General Pesolada, de 750 euros, va ser lliurat a 'Llibertat Pèsols Polítics' de Jana Manich i Miki Martinez, una peça que parodiava la situació política actual a Catalunya. Per últim, el curtmetratge que va obtenir el Premi del Públic, de 200 euros, va ser “Pitcher”, de Maria Blanco, Ànjoli Galceran i Àlex Ventura, estudiants de l’Escola de Cinema de Reus.
Guanyadors VideoPèsols

El jurat

Format per diversos professionals de l'audiovisual, el jurat de la tercera mostra Videopèsols van ser Pep Andreu, director de producció i continguts a Mataró Audiovisual; Mònica San José, redactora dels Matins de TV3; Pep Blay, escriptor, guionista i crític musical; Pere Vila, aficionat a la fotografia i Ramon Vallès, professional d'audiovisuals a TV3.

Tres accèssits

A més dels tres curts premiats, es van atorgar tres accèssits: al Premi General Pesolada va ser pel curtmetratge 'Pessolada', de David González i l'Accèssit al Premi Jove Pèsol de La Floreta al curtmetratge 'Pitcher' de María Blanco, qui després es va a emportar també el Premi del públic. I finalment es va concedir un Accèssit al Premi del Públic al curtmetratge 'El tresor de Caldetes' realitzat per Carla Varas i Núria Pujol.

Una degustació de luxe

Per concloure, els assistents van poder degustar tapes, pinxos, croquetes i altres plats basats en el pèsol, cortesia dels 13 els restaurants participants.