Continuen les protestes pel tancament de l’Escola Bressol El Castellet

Els pares convoquen cada dijous al vespre una cassolada davant l’Ajuntament de Cabrera de Mar

  • Berta Seijo
  • Dilluns, 18 Novembre 2013 10:33

Protesta dels pares del Castellet

La proposta de l’Ajuntament de Cabrera de Mar de convertir l’Escola Bressol El Castellet en un casal per a la gent gran continua endavant. Res, ni la reunió que va tenir lloc fa un parell de setmanes entre el Consistori i el Consell Escolar, ha aconseguit frenar el projecte que l’alcalde de Convergència i Unió, Jordi Mir, té al cap. Els pares i l’equip docent del centre disposen ara del suport del grup municipal a l’oposició, Gent per Cabrera, i segueixen en peu a través d’actes com la cassolada que organitzen cada dijous a les vuit del vespre davant l’Ajuntament, coincidint amb el ple municipal.  

Una reunió sense consens

L’objectiu de l’Ajuntament amb la trobada del 31 d’octubre era exposar el seu projecte d’adequació i argumentar perquè prenien aquesta decisió. Les seves raons ja havien arribat a oïdes del Consell Escolar d’El Castellet i, a trets generals, tenen a veure amb tres àmbits: l’econòmic, el demogràfic i el social. Els 47.000 euros anuals de dèficit que acumula el centre (xifra amb què clarament divergeixen els afectats) és el motiu principal de la reconversió. Tot i aquesta despesa, cal esmentar el pressupost que l’Ajuntament necessita per tirar endavant el seu propòsit: 165.000 euros dedicats a la reconversió, i 127.000 euros per ampliar l’Escola Bressol Marinada i poder ubicar tots els infants de Cabrera en un sol centre. En total, prop de 300.000 euros, dels quals 233.000 es demanaran en forma de subvenció a la Generalitat.

Gent per Cabrera es posiciona

Ni els afectats d’El Castellet, ni la mateixa oposició comprenen aquesta gran inversió, basada en unes subvencions que poden quedar-se pel camí. El grup municipal Gent per Cabrera ha declarat que en cap cas està en contra de l’adequació d’un espai millor que l’actual per a la gent gran, però, al mateix temps, no veu com a solució destruir l’única escola bressol pública al nucli del poble “perquè el centre Marinada només acolliria alumnes cabrerencs, deixant fora els nens i nenes que provenen d’altres municipis”.

D’altra banda, posen en dubte que la inversió s’amortitzi en dos anys i mig, com diu el Consistori, ja que el casal d’avis generarà una sèrie de despeses mensuals que s’hauran de cobrir. En aquest sentit, afegeixen que hi ha altres espais com els de la urbanització Mas Terrillo, que han quedat buits a la plaça del poble i que podrien esdevenir, a un menor preu, equipaments per a aquest col·lectiu.

Per últim, l’oposició deixa clar que l’alcalde els ha demanat que declarin quina és la seva opinió, però alhora sense cap opció a poder aportar alternatives. “Volen consens però no debat”, afirmen. Els membres del Consell Escolar, juntament amb la direcció del centre, proposen, fins i tot, solucions perquè l’escola bressol tingui un cost zero per a les arques municipals, però la resposta per part de l’Ajuntament segueix en la mateixa línia.