Pulcritud màxima: Puccini n’estaria orgullós

Madama Butterfly, de la companyia Metros, al Monumental

El passat dissabte 26 d’abril, dins el marc de la celebració del ‘Dia Internacional de la dansa” de Mataró, la companyia Metros, dirigida per Ramon Ollé, va arribar al teatre Monumental amb l’espectacle Madama Butterfly. Una adaptació de l òpera de Puccini des d’un punt de vista contemporàni en va ser l’eix argumental.

Un espectacle que va guardar la perfecta combinació entre la bellesa i la tranquil·litat que respira l’obra amb trets més innovadors i trencadors, com és característic en el treball d’Ollé, un dels coreògrafs espanyols més internacionals. El resultat de la força del seu ball contemporani amb el compàs de Puccini i música tradicional japonesa va ser excel·lent. Cal destacar la perfecta mescla de les diferents peces musicals interpretades, des de l’òpera fins a la percussió feta per els propis ballarins.

Inspiració en les arts marcialsUna història que reflectia un fort i claríssim contrast entre el senzill ambient de la protagonista, una Geisha, i la imatge americana de la dècada dels setanta, un sofà sota un pòster de la Marilyn Monroe. Moviments més estrictes, contundents a cops militars reflectien el somni americà envers la fluïdesa de passos més orgànics i espirituals japonesos. Una coreografia, en general, que es va veure enriquida amb aportacions de moviments inspirats en les arts marcials. Màxima pulcritudTots els ballarins de la companyia Metros van ballar amb la màxima pulcritud tècnica, ajudada per la gran presència que van mostrar en tot moment dalt de l’escenari. Cal destacar també la forta interpretació que, a través del seu cos expressaven dels diferents estats anímics dels personatges. Molts aplaudimentsEl vestuari i l’escenografia, realitzada amb gran imaginació, són dos aspectes més a valorar que van ajudar a perfeccionar el conjunt de l’espectacle. La nit va acabar amb forts aplaudiments i amb un públic satisfet d’haver pogut disfrutar amb un espectacle de dansa contemporània de gran categoria. + El nivell dels ballarins i ballarines, molt alt.- Que no hi hagi més oportunitat de veure dansa de nivell al Monumental