Tot a punt per la Tardor Literària: el Centre d'Estudis escull les obres protagonistes

El cicle, que tindrà lloc els dies 3, 10, 17 i 24 d'octubre a la Biblioteca Joan Fontcuberta i Gel, inclou una nova proposta: les Lectures a la Terrassa de la Rectoria

  • Redacció // Arg.com
  • Dilluns, 26 Agost 2019 12:24

Argentona 2014/2018, biblioteca argentona

Com cada any el Centre d’Estudis Argentonins ha escollit les quatre lectures protagonistes de la Tardor Literària del pròxim octubre. En aquesta edició, les novel·les triades tenen un tret en comú: totes són obres d’autors joves i molt prometedors.

En primer lloc, destaca Permagel, el debut d'Eva Baltasar i Premi Llibreter 2018 de literatura catalana. Es tracta d'una novel·la arriscada, que explora universos com la soledat o la llibertat de decidir, un monòleg amb clara influència poètica que narra l'evolució d'una noia amb tendències suïcides.

La segona novel·la de la temporada serà La vigília, de Marc Artigau. Premi Josep Pla 2019, l'obra és una història sobre el poder infinit de l’amor, el valor dels nostres records i la vida que hem decidit dur a terme per sobreviure al nostre passat.

En tercer lloc, el Centre d'Estudis Argentonins també ha volgut proposar Persecució, de l’autor de Sant Feliu de Guíxols, Toni Sala. El llibre explora el costat fosc de les persones normals i corrents, i reflexiona sobre l'atractiu del mal.

Per últim, tancarà el cicle l’autora més jove, Alba Dalmau, amb El camí dels esbarzers. L'obra està ambientada a Sandville, un poble ubicat a l’interior dels Estats Units on els habitants porten una vida senzilla, aparentment tranquil·la. No obstant això, els esclats de fúria i desamor, de desesperació i amistat, i de vida i mort no trigaran a arribar.

La Tardor Literària es durà a terme els dies 3, 10, 17 i 24 d’octubre, a la Biblioteca Joan Fontcuberta i Gel. Com sempre, el Centre d’Estudis arrodonirà el cicle amb una altra proposta. Aquest cop seran les Lectures a la Terrassa, que tindran lloc el dissabte 26 d’octubre al migdia, a la Terrassa de la Rectoria.