Eudald Calvo revalida l'alcaldia a Argentona

Junts x Catalunya ha permès el govern d'Unitat - Argentona per la República en minoria

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dissabte, 15 Juny 2019 12:32

Argentona 2014/2019, ajuntament argentona

Avui s'ha celebrat el ple d'investidura a l'Ajuntament d'Argentona, un acte que ha proclamat Eudald Calvo alcalde de la vila. Això ha estat possible gràcies al suport de Junts x Catalunya, que va decidir, ahir en assemblea, dur a terme un acord de governabilitat amb Unitat - Argentona per la República perquè aquest pugui governar en minoria fins al 2023.

En aquest sentit, el cap de llista de Junts va explicar que la seva formació, de moment, no entrarà al govern perquè "s'ha de treballar més la qüestió de la confiança i veure com treballa Unitat". Bernat Calvo, però, no tanca la porta a entrar al govern en un futur i assegura que "aquesta opció està molt oberta".

Un ple sense majoria alternativa

Finalment, la resta de partits amb representació al consistori, Tots x Argentona, PSC, Junts x Catalunya i el PP, no han format una majoria alternativa per aconseguir l'alcaldia. Tot i això, després de la proclamació d'Eudald Calvo, Montse Capdevila, cap de llista de Tots x Argentona, ha volgut deixar clar que "la relació actual amb Unitat és igual o pitjor que abans de les eleccions" i que faran "una oposició responsable" i "fiscalitzaran els moviments del govern per tal que l'Ajuntament torni a ser de tots".

Per la seva banda, la cap de llista del PSC, Susana López, ha pronunciat un discurs més conciliador on ha instat la resta de forces a col·laborar. López ha donat un "vot de confiança limitat" a Unitat, tot i que creu que cal "un canvi de tarannà". Per últim, el regidor del PP, Fran Fragoso, ha demanat al nou alcalde que "cregui més en l'oposició" i que "sigui l'alcalde de tots, no només d'una part".

Per la seva banda, l'alcalde electe ha expressat unes paraules d'agraïment als regidors d'Unitat, també a Junts x Catalunya per la seva abstenció i a les persones que van votar la seva candidatura el passat 26 de maig. De cara als 4 anys vinents, Calvo ha afirmat que arrenca "un mandat en què treballaran pel poble, amb autocrítica i amb la voluntat d'estendre la mà a tots els grups de l'oposició".