Una rehabilitació arquitectònica de premi

El projecte de renovació de la casa d’estiueig de Josep Puig i Cadafalch és una de les 22 candidatures finalistes dels premis Catalunya Construcció

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dimarts, 11 Juny 2019 08:58

Argentona 2014/2019, casa puig i cadafalch argentona

La rehabilitació de la casa d’estiueig de l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch a Argentona és una de  les 22 candidatures finalistes dels premis Catalunya Construcció, que convoca el Col·legi d’Aparelladors de Barcelona (CAATEEB).

El guardó, que es lliurarà el 20 de juny a l’INEFC Barcelona, reconeix l’esforç dels equips de professionals que, amb el seu treball, contribueixen a millorar la qualitat, la gestió, la sostenibilitat, la innovació i la seguretat de la construcció.

La història
Casa Puig i Cadafalch és un edifici modernista declarat bé cultural d'interès nacional. Va ser la casa d'estiueig del conegut arquitecte i està situada al carrer de Dolors Monserdà, tocant a la plaça de Vendre.

La finca actual neix de l’agrupació de tres petites cases antigues adquirides per l’avi de Josep Puig i Cadafalch, i una quarta comprada pel seu pare, per encabir l’espai del jardí. El projecte de reforma que l’arquitecte va idear, tal com avui la coneixem, es va iniciar l’any 1897 i les obres es van allargar fins al 1905.

22 edificis finalistes

En total, van ser 128 les candidatures que es van presentar en totes les categories de l'edició d'enguany. D'aquestes, el jurat en va fer una primera selecció, de la qual s'han escollit les 22 que finalment optaran als premis.
Els edificis finalistes estan repartits per diferents punts de la geografia catalana: Barcelona, Badalona, Terrassa, Gavà, Argentona, Berga, Igualada, Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès), Ullastret (Baix Empordà), el Callús (Bages) i el Poal (Pla d’Urgell). També n'hi ha un a Arteixo (Galícia).