Argillà 2019 rebrà Portugal com a país convidat

Es tracta d'un territori amb presència constant a la fira que enguany comptarà, a més a més, amb dues exposicions destacades

Argillà 2018

Entre el 5 i el 7 de juliol, Argentona celebrarà la seva gran festa, la Fira Argillà Argentona 2019. Enguany, Portugal hi serà com a país convidat per la seva ceràmica de gran tradició (identitària, popular i activa) i comptarà amb dues exposicions destacades: una tradicional i l’altra artística contemporània.

Aquest estiu no caldrà creuar la península per conèixer de primera mà la ceràmica d’un dels productors més importants d’Europa. Històricament, Portugal té una enorme diversitat d’activitat terrissera i ceràmica, amb una gamma molt àmplia de productes de ceràmica que van des del seu origen artesanal a l’industrial. En l’imaginari col·lectiu hi tenim, per exemple, les seves rajoles, que es poden veure en moltíssimes façanes per tot el país, i també sota cobert al Museu Nacional do Azulejo de Lisboa. 

El cartell de l’edició 2019

L'obra guanyadora del 40è concurs de cartells ha estat "Gropius", de Jaume Arnau i Anastasi, inspirada en la Bauhaus de Walter Gropius. El dissenyador barceloní torna a guanyar un premi que ja va havia rebut en les edicions de 2006 i 2017.

Cartell Argillà 2019

El jurat d'aquesta edició ha estat format per la dissenyadora gràfica Regina Puig Feixas, el publicista Albert Querol, i el dissenyador gràfic i guanyador del cartell de l'edició passada, Xavier Ragull Gabarró. A banda del premi principal, també han atorgat dues mencions honorífiques als cartells "Sudari", d'Enric Servera Carreras, i "Turístico", de Ruben Lucas Garcia.