El gran dissenyador Miquel Milà és l'encarregat del càntir 2019

Considerat un dels dissenyadors industrials catalans més importants, dissenyarà la peça que es vendrà a l'Argillà

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dimecres, 20 Març 2019 17:49

Argentona 2014/2019, miquel milà-càntir 2019

Miquel Milà és el “gran tòtem del disseny català viu”. El resum de la trajectòria d'aquest dissenyador únic és d'Oriol Calvo, director del Museu del Càntir i encarregat d'anunciar que, aquest 2019, el disseny del càntir anirà a càrrec del que és considerat un dels genis catalans del disseny industrial espanyol.
Però, tot i haver dedicat tota una vida al disseny industrial i d'interiors, Milà és recordat per haver ajudat a idear, juntament amb Rafael Marquina i André Ricard, el cèlebre "setrill sense degoteig".  

Segons Calvo, “repensar un càntir per un dissenyador internacional i de tanta trajectòria és un repte important”. Per aquest motiu, i pel que fa al disseny, Miquel Milà vol “tornar a l'essència” amb un càntir senzill. I és que el més difícil, assegura, “és arribar a aquesta simplicitat”.

El director del Museu del Càntir assegura que enguany no s'està fent un càntir “decoratiu” i que, per contra, “l'objectiu és poder-lo utilitzar a casa”. Amb aquest gir, Calvo confia “recuperar el paper del càntir a la nostra societat”, quelcom que ja buscava el fundador del Museu del Càntir, Jaume Clavell.