Argentona no falla al 8M i celebra el Dia Internacional de la Dona

La regidoria d'Igualtat i altres col·lectius, impulsen diverses iniciatives reivindicatives i de visibilització

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 07 Març 2019 16:23

Argentona 2014/2019, dia de la dona argentona

Argentona se suma als actes del Dia Internacional de la Dona. El 8 de març va fer un canvi absolut l'any passat, amb la convocatòria de vaga feminista d'abast mundial i el rebrot del moviment pels drets de la dona, i aquest 2019 es repeteix l'esquema a escala mundial i, òbviament, també a nivell de vila.

El Dia Internacional de les Dones se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l'Organització de les Nacions Unides (l'ONU). És un dia en el que s’aprofita per commemorar el paper de les dones en la lluita pels seus drets, per la igualtat i la justícia de dones i homes.

Des del món local aquesta diada representa una oportunitat per portar a terme una sèrie d’activitats que promoguin la visibilització i l’apoderament de les dones i reivindiqui la necessitat de construir una societat basada en l’equitat de gènere. Ja fa diversos anys que la regidoria d'Igualtat, amb el suport d'altres serveis municipals i col·lectius, impulsen a partir d'aquesta setmana diverses iniciatives reivindicatives i de visibilització.

El programa d'actes va arrencar el dilluns quan al Ple Municipal es va fer la lectura del manifest del 8M on des de l'Ajuntament es donava suport a la vaga feminista en els àmbits laboral, de cures, de consum i educativa.

EL ACTES
·Exposició "Fotògrafes
pioneres a Catalunya"
Del 26 de febrer al 17 de març, a l'aparador
de la Biblioteca municipal
·Exposició "Expressió
artística i reivindicativa de la ciutadania"
·Del 4 a l'11 de març, al llarg de tot el carrer Gran
Mur Àngela Davis. A càrrec del grup Motor Argentona lliure de sexisme
9 de març, al matí, al mur de Sant Sebastià
·Dones melindroses? Cançons i lectures en femení. Biblioteca municipal i Espai musical Burriac
·9 de març, 12 hores, davant la Biblioteca municipal