Es clarifica la graella de sortida de les eleccions d'Argentona

A falta de confirmar Eudald Calvo com a cap de la llista unitària republicana, Montse Capdevila liderarà TxA i el PP torna a confiar en Fran Fragoso

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 31 Gener 2019 00:00

Maresme 2017/2019, maresme-eleccions argentona

La graella de sortida de les eleccions municipals d'Argentona s'està clarificant a mesura que s'acosta la data. Els partits ultimen llistes i programa, amb els quals comparèixer en campanya i demanar el vot dels vilatans. La principal novetat serà la candidatura d'Unitat Argentona, la candidatura que treballen des de fa mesos la CUP, ERC, ICV-EUiA i els comuns, juntament amb persones independents.

No està confirmat encara ni oficialitzat però es dona per segur que qui encapçalarà aquesta candidatura serà el mateix Eudald Calvo, alcalde d'Argentona, que de fet fins i tot s'ha mostrat crític amb les traves que la CUP nacional posava al projecte. Unitat Argentona es troba en procés d'elaboració de candidatura i programari i suposarà, de facto, que totes les forces que en aquesta legislatura han sostingut el govern municipal vagin enquadrades en un mateix projecte per aquestes municipals.

Escenari nou
La unitat entre els partits al govern i el canvi d'alcaldable de TxA deixen un escenari obert de cara a les eleccions

Qui va descavalcar-se del projecte, tot i figurar-hi en els compassos inicials, és el PDeCat que, previsiblement amb el nom de Junts per Argentona ja fa mesos va escollir Bernat Calvo de tiquet. També aquesta setmana es confirmava el que ja es donava per fet, que el PP renovava en Fran Fragoso l'encàrrec de liderar la llista dels populars a la vila. Falta veure quina competència tindrà en el camp unionista. Pel que fa al PSC ja fa mesos que va escollir Susana López de cap de cartell.

Sorpresa a TxA

Al primer partit de l'oposició, Tots per Argentona, es va donar la sorpresa. Montse Capdevila va ser proclamada candidata a l’alcaldia. Així es resolia després de la celebració d’unes eleccions primàries obertes a tothom i on van participar 231 persones. Montse Capdevila va treure 121 vots; 15 més que el seu oponent, Pep Masó.