Les campanes d'Argentona ja estan preparades

Més de 50 persones a la festa de benedicció dels nous jous, preludi que tornin al campanar de l'església de Sant Julià

  • Cugat Comas // Foto: cedida
  • Dimecres, 23 Gener 2019 17:34

AR

El campanar de Sant Julià d'Argentona tindrà, ben aviat, de nou les campanes. En espera de la data en què es tornin a instal·lar, dissabte passat es va fer la festa de benedicció dels nous jous, amb l'assistència d'una cinquantena de persones atretes per la possibilitat de poder tocar a mà aquestes campanes. El passat 27 de setembre es van retirar les campanes per a la seva restauració parcial, així com per la necessitat de refer els jous de fusta que les subjectaven i que estaven corcats.


El rector de la parròquia, Àlex Marzo, ho explica al Tot Mataró: “Esperem que en les properes setmanes ho puguem tenir tot preparat per pujar les campanes al campanar i un cop hi siguin també farem una festa per repicar-les a mà”.

Tradició protegida
El repic manual de campanes és aspirant a ser catalogat com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per l'UNESCO

La gent les enyora

L'Alcalde, el regidor de cultura i el rector de la parròquia, Àlex Marzo, van presidir l'acte i van intervenir. Eudald Calvo va fer-se ressò de com durant tot aquest temps en què no han sonat la gent enyora el seu so: “La gent les troba a faltar perquè les campanes són quelcom del tot integrat a la vida d'Argentona”, va dir. En el decurs de l'acte, a més de la benedicció, també hi va haver una cançó interpretada a orgue i campanes.

AREl grup de campaners

Argentona compta des de fa sis anys amb un grup de campaners que, per Festa Major, toca a mà les campanes. Alguns d'aquests campaners, i també persones que n'havien estat anys enrere, van fer-se presents a l'acte i van ser protagonistes en fer una mostra de tocs manuals amb les campanes a peu pla. Posteriorment tots els assistents van poder tocar per uns instants les campanes.