Argentona declara la guerra a les rates

L'Ajuntament intensifica les accions per reduir el nombre d'aquests animals a Can Barrau

  • Redacció
  • Dimecres, 12 Setembre 2018 08:34

Can Barrau, a Argentona

La proliferació de rates és un problema i l'Ajuntament ja hi està treballant. Argentona està treballant intensament en el control de la població de rates a Can Barrau, davant l'augment d'exemplars que s'ha detectat a la zona en aquestes darreres setmanes. Dies enrere es va dur a terme una actuació de control i seguiment, instal.lant esquers i verí a reixats i a punts del clavegueram. Fa una setmana es va tornar a realitzar una exploració per tal d'avaluar els resultats del control realitzat la setmana passada i continuar amb la campanya de desratització i seguiment.

Són desconfiades

L'Ajuntament està utilitzant productes anticoagulants per tal que els efectes del verí no es produeixin fins passades diverses hores o fins i tot dies. I la raó es troba en que aquests mamífers, quan descobreixen un nou aliment, el seu comportament varia ja que es tornen molt desconfiats davant la novetat. Així, primer el tasta un component de la comunitat i, en cas que mori, hi ha un rebuig de tots els membres .

Cal destacar la facilitat d'immunització i resistència d'aquests mamífers a qualsevol matèria o substància verinosa. Els rosegadorses tenen mecanismes que els permet canviar el seu metabolisme, i a vegades practiquen el canibal·lisme, això els hi permet ingerir petites dosis del verí, podent comportar tolerància als raticides.