Únic dia a l'any per visitar el Palau del Baró de Viver

La Festa del Viver permet entrar a aquest edifici residencial de principis del segle XX

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 06 Setembre 2018 11:44

Argentona 2014/2018, Palau del Baró de Viver

Un dia a l’any per obrir les seves portes a tothom que ho desitgi. Aquest 9 de setembre té lloc la Festa del Viver, una ocasió única per visitar tant el Palau del Baró de Viver com els jardins de la finca privada Baronia del Viver.

Catalogada dins el Catàleg de Patrimoni Arquitectònic, Arqueològic, Paisatgístic i Ambiental del municipi d'Argentona i protegida per un Pla Especial, el gran complex residencial de principis del segle XX té restringit l’accés durant l’any i només permet l’entrada el segon cap de setmana de setembre, coincidint amb la tradicional Festa de la Mare de Déu del Viver que se celebra a l'ermita situada davant la casa.
Situada enmig d’una gran zona enjardinada i tancada, una de les perles del complex són els jardins, farcits de racons emblemàtics i romàntics així com d’estàtues clàssiques, estanys o una llotja, entre altres elements d’interès arquitectònic.

La visita es pot fer una sola vegada a l'any i és espectacular

Una festa que va més enllà de la visita arquitectònica

Des que es va començar a celebrar, la festa que acompanya la jornada de portes obertes s'ha anat ampliant fins a incloure activitats tan diverses com concerts, una missa o una trobada per ballar swing. Tot té lloc als voltants de la casa, que compten en total amb una superfície de setze hectàrees.

Les activitats previstes tenen lloc a la casa residencial, als jardins o a l'ermita, però també a la sala d'exposicions i al centre d'interpretació. Així, des de les 10h del matí del diumenge 9 de setembre i fins a les 19h de la tarda d'aquell mateix dia hi ha programades als citats entorns de la casa del Baró de Viver sardanes, activitats per a diferents públics i food trucks.

Organitzada per la Fundació El Viver-Fundació Setba, la jornada és l'única ocasió per accedir el complex, ja que la finca només obre les seves portes per esdeveniments privats.