Eudald Calvo es nega a declarar davant la fiscalia

L'Alcalde d'Argentona havia estat cridat a declarar per cedir espais per a les votacions de l'1-O

  • Mireia Camacho i Fotos de Daniel Ferrer
  • Dijous, 14 Juny 2018 11:13

Eudald Calvo als jutjats de Mataró

Cap a les 10 del matí, hi havia a les portes del Jutjat de Mataró una concentració de desenes de persones que desplegaven un cartell on hi havia escrit "Eudald, no estàs sol".  Era en motiu de la citació de l'Alcalde d'Argentona a declarar per no haver impedit el referèndum de l'1 d'octubre. Calvo no ha volgut declarar però sí que ha intervingut davant la premsa, amb les persones concentrades de teló de fons. Entre els assistents que han donat suport a Calvo hi havia la diputada de la CUP Natàlia Sànchez i Dipp i diversos alcaldes del Maresme.

Eudald Calvo ja havia estat citat a declarar anteriorment, ja que té dos casos oberts relacionats amb el referèndum de l'1-O. En el primer se l'acusa de no haver evitat la campanya del referèndum i el segon cas, pel qual ha estat citat avui, se l'acusa d'haver cedit locals per a les votacions de l'u d'Octubre.

Eudald Calvo als jutjats de Mataró

El discurs de Calvo ha estat bastant breu i concís: s'ha defensat dient que ell únicament va permetre "un referèndum amb les garanties de qualsevol país democràtic" i que tot i que hi ha hagut canvis en el govern de Madrid "no es veu cap canvi respecte a la situació catalana". L'alcalde ha enviat un missatge al President espanyol, Pedro Sànchez, esmentant que "no volen l'acostament dels presos, sinó la seva llibertat" i que "tampoc volen engrunes, sinó la plena llibertat de Catalunya per decidir".


Eudald Calvo als jutjats de Mataró

No reconeix la justícia espanyola

Dit això, ha confessat que es nega a declarar davant el jutge, ja que "no reconeix les estructures judicials d'Espanya, ja que hi ha una judicialització de la política i una politització de la justícia". També ha denunciat la "persecució política que estan rebent els polítics independentistes" i espera que el govern progressista de Pedro Sànchez canviï les coses.

Eudald Calvo als jutjats de Mataró