'Venus' i la sexualitat femenina

El Documental del Mes d'Argentona, dijous 7 de juny

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dimecres, 06 Juny 2018 00:00

Cinema 2017/2018, documental del mes Venus 'Venus' és el documental que Argentona podrà veure dijous 7 de juny a les 19h de la tarda dins el marc del Documental del Mes. El muntatge, el qual va batre rècords de taquillatge a Dinamarca, tracta sobre sexualitat femenina i sobre les dones en relació al sexe, el desig i les emocions més personals. L’entrada és gratuïta i, després de la projecció, tindrà lloc un debat sobre el tema.

El documental, produït el 2016 i de 80 minuts de durada, es projectarà a la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Argentona. Es centra en la història de dues joves directores daneses, les quals van convocar un càsting com a part del procés de recerca per filmar una pel·lícula eròtica adreçada al sexe femení. En resposta a la crida, més d'un centenar de dones van presentar-se i van parlar directament a càmera sobre les seves fantasies eròtiques, els seus desitjos i les seves frustracions. Així, les directores es van adonar que, sense haver-ho previst, aquestes sessions íntimes ja eren la pel·lícula que necessitaven fer.

D'aquesta manera, el documental reivindica el paper de la dona com a ésser sexual actiu i per trencar la concepció de ‘dona objecte’ que encara avui en dia viu en l'imaginari col·lectiu. Una pel·lícula que trenca amb la concepció ‘masculinitzada’ de la sexualitat femenina.