"Farem un espectacle especial que enllaci l'ahir i el demà"

Entrevistem Narcís Perich, el director de la coral argentonina Llaç d’Amistat, que celebra el seu 120è aniversari amb un concert

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Divendres, 25 Maig 2018 00:00

Argentona 2014/2018, Narcís Perich

La Coral Llaç d'Amistat celebra aquest cap de setmana els seus 120 anys.


En què consistirà l’acte central del 27 de maig?

És un acte que vol homenatjar aquests 120 anys de trajectòria i que comptarà amb els membres actuals i antics cantaires i directors. Serà a les 18h a la Sala d’Argentona i estarà dividit en dues parts. En primer lloc, interpretarem un parell de peces amb els cantaires actuals.
Després, convidarem als antics membres a cantar amb nosaltres i als antics directors a dirigir algunes peces que hem cantat al llarg dels anys de la coral.
El segon bloc comptarà amb totes les corals del poble com a convidades especials, els infants de les escoles i amb una vintena de músics argentonins. Així farem un espectacle que enllaci l’ahir i el demà.

Argentona 2014/2018, llaç amistat

Quants cantaires i col·laboradors reunirà l’acte?

Actualment la coral té una vintena de membres. Sumant-hi les corals i tots els que hi col·laboraran, reunirem uns 80 adults i uns 40 nens i nenes. Les corals participants seran Càntir d’Or, Argentona Cor de Gospel, Coral Som-hi, A-Cor, Mar de Notes i Espai musical Burriach. Per la seva banda, hi haurà músics convidats com Pep Lladó, Arnau Aymerich d'Ebri Knight, Carola Ortiz, entre molts altres.

Quina és la peça més destacada que interpretareu?

Serà la primera cançó de la segona part, moment en el qual interpretarem l’obra completa ‘Ítaca’ de Lluis Llach amb les set corals del municipi i els músics locals. Dura uns 15 minuts i és la primera vegada que la cantarem en públic.

Com es compren entrades?

Hi ha tres botigues del municipi que les venen: la Llibreria Arenas, el Sindicat i Instants Fotografia. A més, el mateix dia a la Sala es podran comprar les que quedin una hora abans de l’espectacle. Es demanen 5 euros per entrada.

Com vius aquest repte com a director de la coral?

Amb força emoció, il·lusió i moltes ganes. Trobo que és un moment de trobada i unió de músics i cantants diversos. Tot i que no sóc d’Argentona, fa 15 anys que dirigeixo la coral i amb aquesta experiència estic coneixent molts músics i persones implicades.