Una reflexió sobre els deures a l’escola al Documental del Mes d'Argentona

'L’hora dels deures’, de Ludovic Vieuille, es projecta el dijous dia 10 de maig a les 7 a la Sala de Plens

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dimecres, 09 Maig 2018 00:00

Cinema 2017/2018, hora dels deures

Un pare filma l’esforç i el patiment diari del seu fill per fer els deures. Completar els exercicis que li posen a l’escola és un calvari que oprimeix la passió creativa d’un nen inquiet i imaginatiu. El pare s’implica a fons per entendre el problema i dedica una hora cada dia a ajudar-lo a fer els deures. Passen els dies, les setmanes i els anys, i observem com les ganes d’aprendre xoquen contra el fantasma del fracàs escolar. L’entranyable relació pare-fill, tota una muntanya russa d’emocions, ens revela amb humor les contradiccions del sistema educatiu francès.

Aquesta és la sinopsi de L’hora dels deures, un documental francès de 59 minuts que planteja el dilema que manté viu una part important del món de l’ensenyament i que es projecta el dijous dia 10 a les 7 de la tarda a la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Argentona dins El Documental del Mes.

Cinema 2017/2018, el documental del mes-L'hora dels deures

El film planteja preguntes com aquesta: La intel·ligència d’un nen es mesura a partir de  la seva habilitat per fer els deures que li imposen des del col·legi? Com això pot afectar a la seva autoestima i al seu futur desenvolupament emocional? Una petita perla cinematogràfica que mostra com es poden enfortir o debilitar els vincles entre un pare i un fill amb el simple fet de dedicar una estona per fer els deures amb ell.

L’autor del documental, Ludovic Vieuille, és un director de cinema francès que també ha treballat com a càmera, editor i escriptor, entre d’altres. Ha signat una dotzena de documentals i curts de ficció, seleccionats en diversos festivals. És cofundador de l’empresa Girelle Production. El 2014, va escriure i va dirigir el curtmetratge “Pointe-Noire”. Actualment està escrivint un llargmetratge i una nova sèrie, “Les Green Bonnet”.