'Els Lladó d'Argentona', premi Burriac de recerca històrica i social

L'estudi Enric Subiñà guanya la dotzena edició del certamen bianual impulsat per l'Ajuntament d'Argentona dotat amb 2.000 euros de premi

Enric Subina

El XIIè Premi Burriac de recerca històrica i social d'Argentona ja té un guanyador: 'Els Lladó d'Argentona. Una munió de nissagues'. És un estudi d'Enric Subiñà que té origen en un altre treball que Francesc Lladó ja va presentar en aquest certamen l'any 2011 però que no va ser premiat. Ara, reescrit i actualitzat, l'estudi de la família Lladó del mas Coma de Lladó ha rebut el Premi Burriac.

El passat dijous 19 d'abril Enric Subiñà va recollir el XII Premi Burriac de recerca històrica i social d'Argentona en un acte que va tenir lloc a la Casa Gòtica.

Des del segle XII hi ha documentació sobre la família Lladó a Argentona en el veïnat de la Coma de Lladó i el veïnat de la Pujada. Un cop feta la branca dels hereus d'ambdues masies, el treball recull part de la descendència de les cabaleres i cabalers que anaven sortint del mas Coma de Lladó fins entrat el segle XX. S'acompanya d'un apèndix documental amb els arbres genealògics, un recull gràfic amb fotografies de masies i molt més.

Tercer premi

Enric Subiñà, nascut a Mataró, és Doctor en Història Medieval per la Universitat de Barcelona i ja ha guanyat el Premi Burriac en dues ocasions més, l'any 2001 i el 2008. La base dels seus treballs és el món rural en època medieval i moderna i ha publicat prop d'un centenar d'estudis.

El certamen

Es tracta d'un concurs bianual impulsat per l'Ajuntament d'Argentona que promou l'estudi del municipi i que està dotat amb la publicació de l'obra i un premi de 2.000 euros.