120 anys de la coral 'Llaç d'amistat'

L'entitat nascuda a Argentona a finals del segle XIX portarà a terme diverses activitats per celebrar l'aniversari, amb un acte central el pròxim 27 de maig

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 12 abril 2018 00:00

Argentona 2014/2018, llaç amistatLa coral Llaç d'Amistat d'Argentona, nascuda l'any 1898 al municipi maresmenc, celebra el seu 120è aniversari amb els cors com a activitat central. Per commemorar aquesta data, la coral s'ha proposat portar a terme diversos actes al llarg del 2018 com, per exemple, un concert de sardanes. L'acte central, però, serà el dia 27 de maig a les 18h de la tarda a la Sala d'Argentona i consistirà en un concert molt especial amb la coral actual, els antics cantaires i els seus antics directors, així com amb la col·laboració de totes les corals del municipi i una representació de músics locals.

Tradició i actualitat
Aquest concert que pretén enllaçar tradició amb actualitat i serà d’entrada gratuïta per a tots els assistents però es proposarà al públic pagar entrada inversa a la sortida. La recaptació que servirà per poder realitzar el següent acte de l’Any Llaç 120, un concert de sardanes per a Cobla i Cors, a càrrec de la Cobla Sabadell i els cors Llaç d’Amistat d’Argentona i Coral Englantina de Vilassar de Mar.

Els convidats
Dins del repertori del 27 de maig, hi destaca l’estrena de la versió completa per a cor de la cèlebre peça 'Ítaca' de Lluís Llach, que interpretaran tots els cors argentonins amb músics locals. Les corals participants seran: Càntir d’Or, Argentona Cor de Gospel, Coral Som-hi, A-Cor, Mar de Notes i Espai musical Burriach. I hi haurà músics convidats com Pep Lladó, Arnau Aymerich (Ebri Knight), Nil Villà, Aleidis Vila, Carola Ortiz, Gabriel Amargant i molts altres, tots ells d’Argentona.

Els organitzadors de l'esdeveniment del 27 de maig es proposen que sigui una festa oberta a tot el poble i a totes les persones relacionades amb el cant coral. D'aquesta manera, volen retre homenatge a tots aquells que des del 1898 han fet possible la continuïtat d’aquesta entitat anomenada als inicis Sociedad Coral y Cultural Llaç d’Amistat, siguin directors, cantaires, presidents, juntes i tota mena de col·laboradors.