160 propostes pel Pressupost Participatiu d’Argentona

Seran analitzades tècnicament abans que la ciutadania comenci la fase de debat i selecció, la qual tindrà lloc al mes de maig

Projectes pressupost participatiu

Un cop tancat el termini de presentació de projectes per a la tercera edició del procés participatiu del Pressupost d’Argentona, s’han recollit més de 160 propostes. Totes aquestes han estat presentades per part de més d’un centenar de veïns, entitats, consells municipals de participació i col·lectius. En total, l’Ajuntament posa a la disposició dels ciutadans 500.000 mil euros que aniran destinats a les propostes més votades del procés, les quals han de ser viables i assolibles.

Els tipus de proposta

Aquest any, el tercer que s’obre a la ciutadania una part del pressupost municipal, ha mantingut una alta quantitat de propostes per l’arranjament dels espais públics del municipi com, per exemple, de places, zones verdes o parcs infantils. També han predominat les propostes pel condicionament i actualització dels equipaments esportius, la creació de nous espais exteriors amb circuits de salut, iniciatives per millorar l’oferta lúdica i formativa, i propostes per una millor mobilitat.

Els terminis

Després que a principis de març s’acabés la fase de lliurament de propostes, ara comença l’avaluació i anàlisi tècnic de les propostes per valorar-ne la viabilitat. Durant els mesos de maig i juny està previst celebrar taules de debat ciutadà en les que es prioritzi i seleccioni els projectes més interessants i útils pel municipi que s’ajustin als criteris del procés. D’aquí en naixerà la llista que es portarà a consulta ciutadana al mes de setembre i que permetrà votar les propostes preferides als majors de 16 anys.