Som Mobilitat arriba a Argentona per fomentar la mobilitat elèctrica compartida

La cooperativa es proposa un canvi en el model de mobilitat creant una xarxa de vehicles elèctrics com la que ja existeix a altres municipis catalans com Olot, Amposta o Mataró

  • Laia Mulà
  • Dimecres, 07 Març 2018 12:53

Som Mobilitat

Som Mobilitat és una cooperativa sense ànim de lucre que vol oferir serveis de mobilitat elèctrica compartida entre els seus socis per fomentar un canvi del model de mobilitat. Organitzats des de l’àmbit local, alguns socis d’Argentona han volgut portar el projecte al municipi perquè “les persones sòcies decideixin com s’ha de moure”, afirma Arnau Vilardell, un dels impulsors. Per aconseguir-ho van organitzar una primera trobada de presentació de la cooperativa a la vila per difondre què és i com funciona, animar a més possibles socis i començar a pensar com compartir vehicles elèctrics al municipi.

Aquesta iniciativa ja fa un temps que funciona en municipis com Olot, Amposta i Mataró, i està en fase d’implementació en altres com Terrassa. En definitiva, Som Mobilitat es proposa que, mitjançant una organització local, tots els usuaris acabin formant una gran xarxa de vehicles compartits a Catalunya.

Una presa de contacte

La primera trobada entre els impulsors i els argentonins interessats a descobrir Som Mobilitat va tenir lloc el dimecres 6 de març al vespre i va servir per difondre la cooperativa, programar una segona trobada oberta a tothom i començar a analitzar el municipi per pensar com compartir vehicles. Tenen clar que cal, també, analitzar com cobrir les despeses, disposar de vehicles elèctrics, trobar un espai on carregar-los, un aparcament i molt més.

Som Mobilitat
La idea és que siguin els mateixos argentonins i socis de la cooperativa els que, en funció de les necessitats, escullin les eines per posar-ho en marxa que ofereix per Som Mobilitat. També que siguin ells els que determinin si és més útil disposar de motocicletes, cotxes, furgonetes o bicicletes elèctriques. “La gràcia és que dels beneficis que generen els vehicles, el 85% es quedarà al grup local d’Argentona”, relata Vilardell i afegeix que conforme passi el temps l’objectiu és que els grups locals es vagin autofinançant i ampliant massa social “per invertir els beneficis en nous vehicles”.