Un estudi per avaluar com millorar el transport públic

La Generalitat proposa en la seva diagnosi millorar la freqüència i el servei de les línies interurbanes d'autobús

  • Redacció // Foto: arxiu
  • Dijous, 01 Març 2018 12:12

Argentona 2014/2018, bus argentona

L’Ajuntament d’Argentona ha rebut un avenç de l’estudi de millora del transport públic a Argentona, Dosrius, Mataró i Òrrius que ha elaborat el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d'un treball que té per objectius oferir solucions a la demanda existent, potenciar la comunicació d’aquests nuclis amb Mataró i millorar la coordinació de les línies interurbanes amb el servei de bus exprés i les estacions de tren.

Entre les propostes de millora del servei que s’apunten hi ha l’augment de la freqüència de la línia de l’Hospital de Mataró, especialment en els dies festius i oferir sortides des d’Argentona cada 15 minuts en dies feiners, duplicant l’oferta actual.
També s’aposta per la posada en marxa d’un servei a demanda a la urbanització de Les Ginesteres o Madà en algunes línies i atenent a les necessitats en dies feiners o en cap de setmana o es planteja la modificació d’alguns recorreguts per millorar l’agilitat de les línies i reforçar l’enllaç amb les línies de bus exprés i d’altres connexions com la que porta a l'UAB.

Una estació de busos

D’altres actuacions que es plantegen seria la millora de la informació de les parades i transformar la parada de Puig i Cadafalch en estació terminal d’autobusos, amb suficient capacitat per encabir diversos vehicles i permetre el transbordament a Argentona per pujar a les diverses línies i destinacions de Mataró.
Tot aquest paquet de mesures implicarien una inversió anual que se situaria per sobre dels 300.000 euros.
L’Ajuntament d’Argentona confia a reactivar aviat les converses amb la Direcció General de Transports i Mobilitat i que es desencalli la situació política general a Catalunya.