El Metge de Lampedusa obre la temporada de la Sala

Xicu Masó protagonitza l'obra sobre l'illa saturada per l'onada immigratòria

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 16 Febrer 2018 00:00

Argentona 2014/2018, el metge de lampedusa

La Sala d'Argentona obre nova temporada aquest diumenge amb l'espectacle 'El Metge de Lampedusa', basat en la novel·la 'Llàgrimes de sal' de la periodista Lidia Tilotta que relata la vida del metge Pietro Bartolo. L'actor Xicu Masó interpretarà el paper protagonista del muntatge, a Pietro Bartolo, i Miquel Gorriz s'encarrega de la direcció.
'El Metge de Lampedusa' tracta la urgència d'atendre els refugiats després d'una catàstrofe. La història se situa a l'illa italiana de Lampedusa i narra com el protagonista i els habitants es bolquen amb els refugiats i els acompanyen davant una situació de "misèria", "persecució" i "por".

L'actor Xicu Masó explicava a la presentació de l'espectacle que li va interessar el punt de vista sobre la problemàtica dels refugiats del metge Pietro Bartolo perquè ho ha viscut en una “radical” primera persona. Per això va dir que el muntatge té un propòsit "molt clar": transmetre el missatge que Bartolo s'ha “encaparrat” a fer saber al món. “Sempre penses que t'agradaria que l'espectador no sortís del teatre igual que com ha entrat. Estic segur que això en aquest espectacle passarà”, celebra Masó.

El Facebook del Tot Mataró sorteja dues entrades dobles pels espectacles de la Sala

Xicu Masó, que va conèixer al metge italià mesos enrere, ha explicat que el doctor està convençut que no se saben “prou coses” d'aquest “drama” del mediterrani. L'actor ha lamentat la “normalització i cosificació” que pateix bona part de la societat quan els mitjans de comunicació informen de “centenars” d'ofegaments a alta mar que succeeixen “habitualment” , Amb aquest propòsit, doncs, encarna aquest paper.