Tres mil calendaris gratuïts sobre Puig i Cadafalch i Argentona

Ha estat elaborat pel Centre d'Estudis Argentonins, amb el suport dels Amics de Puig i Cadafalch i l'Ajuntament i es pot trobar als establiments Argentona es mou

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 07 Desembre 2017 00:00

El passat dimarts 28 de novembre es va fer la presentació a la Casa Gòtica del calendari dedicat a Puig i Cadafalch i Argentona, que ha estat elaborat pel Centre d'Estudis Argentonins Jaume Clavell, amb la col·laboració dels Amics de Puig i Cadafalch i finançat per l'Ajuntament d'Argentona. El calendari és gratuït, se n'ha fet un tiratge de 3000 exemplars i es pot obtenir en qualsevol dels 60 comerços adherits a Argentona es Mou.

El calendari és de paret, tipus revista, i té una fotografia per mes. Hi estan assenyalats els festius locals i les dates rellevants de Josep Puig i Cadafalch, com el seu naixement el 17 d'octubre de 1867, el seu nomenament com a President de la Mancomunitat de Catalunya el 29 de novembre de 1917 i la seva mort el 23 de desembre de 1956.

La portada és de Ramon Manent, un detall dels merlets i les xemeneies de la casa de la plaça de Vendre. A l'interior hi ha dotze fotografies antigues, datades entre el 1910 i el 1940, on es poden veure obres de Puig i Cadafalch a Argentona, com la seva casa de la plaça de Vendre, can Calopa, can Garí, la capella del Sagrament de l'església parroquial o el casino.

Fotos antigues de la vila

També hi ha imatges antigues de la vila com l'Ajuntament Vell (antic Capítol de la Seu) o el veïnat del Puig i altres vinculades a Puig com ara les quatre columnes de Montjuïc, els membres del Consell Permanent de la Mancomunitat o Puig en el seu despatx. També es veu l'única fotografia de Puig en la seva casa d'Argentona, assegut amb els membres del Grup R d'arquitectes la dècada dels anys cinquanta. La contraportada és el conegut carbonet amb el retrat de Puig fet per Ramon Casas.