Eudald Calvo planta la Fiscalia

L’Alcalde d’Argentona anuncia a la Ciutat de la Justícia que "Davant el seu 'a por ellos' farem valer el 'no passaran'"

  • Redacció - ACN
  • Dimarts, 05 Desembre 2017 13:38

L'alcalde d'Argentona Eudald Calvo

L’Alcalde d’Argentona Eudald Calvo ha estat aquest dimarts a les portes de la Ciutat de la Justícia, on  estava citat per la Fiscalia per no haver impedit l'1-O al municipi. Finalment, però, Calvo no només s'ha negat a declarar, sinó que tampoc ha fet acte de presència a les dependències judicials i s’ha limitat a atendre els mitjans de comunicació. El que també és membre de la candidatura de la CUP pel 21-D, Eudald Calvo, retreu el llenguatge utilitzat pel líder del PPC, Xavier Garcia Albiol, que en l'obertura de la campanya electoral va entonar el famós 'a por ellos'. Davant d'això, diu Calvo, "farem valer el 'no passaran'". En aquest sentit, els cupaires han enviat també un missatge als comuns i recorden que "entre democràcia i 155 no hi ha equidistància possible".

L'alcalde explica que la república catalana "ja està proclamada" i és actualment "una realitat en construcció", per la qual cosa entén que cap fiscal espanyol pot tenir competències en territori català: "Les seves ordres no tenen eficàcia perquè està actuant en un país estranger", etziba. Calvo avisa el que serà nomenat nou fiscal general de l'estat, Julián Sánchez Melgar, que "la república catalana ja no és propietat de l'estat espanyol. Que ho sàpiga des del primer dia".
 

L'alcalde d'Argentona Eudald Calvo

La Fiscalia creu que Calvo va cometre els delictes de desobediència, obstrucció a la justícia i prevaricació, tres delictes que podrien comportar tant inhabilitació com multa o penes de presó.