Argentona condemna la violència envers les dones

Impulsen activitats reivindicatives que culminaran dissabte a la tarda a la plaça Nova amb un acte públic i una obra de teatre a la Sala d'Argentona

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Divendres, 24 Novembre 2017 00:00

Argentona 2014/2017, Dia Internacional contra la violència-Y-X cignes negres

El 25 de novembre és el Dia Internacional contra la violència envers les dones i Argentona el vol commemorar amb diversos actes i activitats que culminaran demà dissabte amb l'acte central. Serà a la Plaça Nova a mitja tarda i comptarà amb una encesa d'espelmes, projecció d'audiovisuals, lectura del manifest, performance contra la violència masclista i els feminicidis i un minut de silenci. El mateix manifest es llegirà també a La Sala abans de l'obra programada. La regidora Aina Gómez presentarà l'acte.

L'amor i masclisme a la Sala

Continuant amb el tema de la setmana, la Sala d'Argentona ha programat un espectacle de Laia Alsina titulat Y-X (o la fidelitat dels cignes negres). L'espectacle desemmascara la cultura heteropatriarcal de l’amor romàntic i el masclisme des d’una perspectiva política. Y-X analitza la instrumentalització que s'ha fet de l'amor, convertint el model monogàmic en l'única forma possible d'estimar en el món occidental. En aquest sentit, el text situa la cultura de la monogàmia al mateix nivell que l'homofòbia i el masclisme.

L'obra es pot veure a la Sala a partir de les 9 del vespre a 13 euros a taquilla i 10 euros amb entrada anticipada i compta amb actors com Sergi Gibert, Andrea Martínez, Andrea Portella i Martí Salvat. Culmina la temporada.

DISSABTE 25 DE NOVEMBRE
9h. Mural (s) en  el mur de Sant Sebastià i al veïnat del Cros per defensar
els drets de les dones i per a l'eliminació de les violències masclistes.
12h. Conta contes a la Biblioteca d’Argentona
amb la col·laboració de l’hora Violeta.
18:30h. Acte Central a la Plaça Nova
- Encesa d’espelmes i encens
- Il·luminació de la Sala amb color Lila
- Projecció audiovisuals  “Que no t’agafi el masclisme “
- Lectura del manifest. A càrrec  de  Queralt Mancho i l'Abril Mateu.
- Performance contra la violència masclista i els feminicidis.
- Minut de silenci
20:30h. Lectura del Manifest a La Sala
Tot seguit: Y-X. (Obra de teatre)