Argentona ja té càntir 2017

L'objecte de ceràmica homenatja a l'arquitecte català Josep Puig i Cadafalch

  • Laia Mulà
  • Divendres, 16 Juny 2017 10:20

La presentació d'Argillà

Els colors de la mediterrània, el blanc i el 'blauet', són els escollits per Quim Larrea, autor del càntir 2017. L'artista ha preparat una peça amb gran funcionalitat i pensada per encaixar amb l'estètica actual, una peça que vol apropar-se al públic més jove. La peça també porta una reproducció de la rajola més característica de l'arquitecte català del segle XIX, un símbol emblemàtic de Puig i Cadafalch situat a diversos edificis com la casa Coll i Regàs.

Només 3.000 exemplars

Aquest any, el càntir 2017 es trobarà en edició limitada: només se'n vendran 3.000 exemplars. Elaborats artesanalment, el càntir es podrà reservar a la nova web del Museu del Càntir fins a exhaurir-ne els exemplars per 20€, un preu que Oriol Calvo considera “molt modest per un càntir d'aquesta qualitat”.

Ceràmica i arquitectura
Segons va explicar l'autor del càntir 2017 en la roda de premsa de presentació de l'Argillà i el càntir, el càntir materialitza elements geomètrics singulars de l'arquitectura. Amb una capacitat d'1,5 litres, permet beure a galet i està pensat per assumir diverses funcionalitats.