Consoliden l'Argillà d'Argentona al juliol i la Festa Major a l'agost

Faenza, situada a Itàlia, serà la nova convidada aquest any a la Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa

  • Laia Mulà
  • Dijous, 15 Juny 2017 14:15

Argillà 2017

Argentona prepara un any més les dues cites de l'estiu més esperades: la Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa i la Festa Major d'Argentona. Ja és el tercer any que ambdues celebracions es programen en dates separades, la primera al juliol i la segona a principis d'agost, aconseguint d'aquesta manera que la gran quantitat de visitants no es concentrin en pocs dies.

A més, com va explicar durant la roda de premsa de presentació Eudald Calvo, alcalde d'Argentona, la separació de les dues cites ha generat “espais físics i temporals que les entitats han omplert amb altres activitats”. Va destacar també el benefici dels comerços en augmentar les vendes i té clar que “tothom hi ha guanyat”. La roda de premsa també va comptar amb Oriol Calvo, Director del Museu del Càntir, Àngel Puig, regidor d'ICV, i Quim Larrea, autor del càntir 2017.

La ciutat italiana de Faenza serà la convidada a l'Argillà

Ja ha esdevingut una tradició convidar a una ciutat cada any per donar-li protagonisme. Enguany serà Faenza (Itàlia) la convidada pel municipi durant la fira dels dies 7, 8 i 9 de juliol. Oriol Calvo, Director del Museu del Càntir, va explicar que comptaran amb una vintena de ceramistes procedents d'Itàlia, del total de 65 artesans que participaran de la Fira. Vinguts per exemple de França, Polònia, Armènia o Argentina, entre altres, els ceramistes i terrissaires estaran disposats al llarg nucli urbà del municipi per exposar les seves obres i vendre-les. També es realitzaran quatre exposicions diferents, tres de les quals estaran vinculades al país convidat.

El cartell de l'Argillà

La gent gran convidats especials a Aubagne
El municipi francès d'Aubagne, que l'any 2016 va ser el convidat a l'Argillà d'Argentona, enguany ha convidat al municipi maresmenc a la seva Fira. L'alcalde va destacar la intensa relació amb el poble i va informar que enviaran “un autobús amb els avis i àvies d'Argentona” per visitar la fira d'Aubagne.