A punt d'iniciar-se el judici per la gestió d'Argentona Projectes

Pep Masó, Xavier Collet, Miquel Mendoza i Ferran Armengol estan acusats de delicte societari i malversació

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 02 Febrer 2017 11:53

Argentona 2014/2015, arg-Pep MasóLa setmana passada va esclatar un dels casos que Agrupació Argentona va denunciar a Fiscalia. L’exalcalde Pep Masó (TxA), el regidor Xavier Collet (TxA), i els exregidors Miquel Mendoza (CiU) i Ferran Armengol (CiU) aniran a judici per delicte societari i malversació.

La jutgessa considera que "de les diligències practicades apareixen mèrits suficients per exigir responsabilitat criminal”. En el seu escrit, la magistrada també requereix als acusats una fiança conjunta de 179.502,30 euros, la xifra que s’estima que es va malversar.

Els moviments econòmics en qüestió es remunten a la legislatura 2007-2011, en aquell moment el govern de TxA i CiU buscava la manera de satisfer les indemnitzacions als antics propietaris de Can Doro. L’instrument que va utilitzar per fer-ho va ser la societat municipal Argentona Projectes, a través de la qual s'hauria produït un moviment de diners des de l'Ajuntament del qual no existeix cap registre comptable.
Aquests diners s’haurien utilitzat per pagar les indemnitzacions però no s’haurien justificat en els comptes municipals.