Tot preparat per l'Argillà del proper cap de setmana

Argentona viurà immersa en la fira internacional de ceràmica amb un extens programa d'activitats

  • Redacció // Foto: Pedro Catena
  • Dijous, 23 Juny 2016 10:35

Argentona 2014/2015, argentona Pedro Catena

Queda una sola setmana per l'Argillà Argentona, la segona edició de la Fira Internacional de Ceràmica sota aquesta marca i en les noves dates, a inicis de juliol. Aquest any la fira començarà el divendres 1 de juliol i durarà tot el cap de setmana, situant novament a Argentona com a capital catalana de la ceràmica i referent a nivell espanyol. Es preveu una participació d’uns 65 artesans de la ceràmica de Catalunya, Espanya i la resta d’Europa.
Argillà Argentona és una marca que unifica tres fires de ceràmica importants d’Europa: Argillà Faenza, Argillà Aubagne i Argillà Argentona.  Precisament Aubagne és la ciutat convidada i tindrà espai propi a la mostra.
Complementant la fira, hi haurà tot tipus d'activitats. Destaca  una acció artística de primer nivell a càrrec de l’artista i il·lustrador Perico Pastor: Ànima de càntir, que el divendres dia 1 per la tarda farà una intervenció en directe sobre un dels càntirs artístics de gran format ubicats al Carrer Gran decorant-lo de nou amb les seves il·lustracions. També hi haurà la 12a Mostra de cinema sobre ceràmica amb el film La Vasija, de la ceramista valenciana Rafaela Pareja i actuacions musicals dels Batukats i la Banda & Band de l’Associació Musicargentona per amenitzar la fira.
No faltaran les exposicions temporals sobre ceràmica i la Fira comptarà també amb les activitats fixes i de gran tradició com són els tallers de ceràmica per a infants i adults, les demostracions de l’ofici de terrisser, el taller de raku i el concurs de torn, cada cop amb més participació. Argentona, capital de la ceràmica.