Ceramistes d'una desena de països se citen a la Fira Internacional de Ceràmica Argillà Argentona

La trobada canvia la ubicació per evitar la Plaça Nova i se celebrarà entre l'1 i el 3 de juliol

  • Cugat Comas // Fotos: cedides
  • Dimarts, 21 Juny 2016 00:00

 Argentona 2014/2015, fira argillà argentonaLa setmana passada es va presentar la Fira Internacional de Ceràmica Argillà Argentona, que tindrà lloc de l’1 al 3 de juliol. L’acte celebrat al Museu del Càntir va comptar amb la presència del regidor de Cultura i president del Patronat del Museu del Càntir, Àngel Puig; a més del director del Museu i de la Fira, Oriol Calvo, acompanyat per la ceramista Mercè Coma.

L’edició d’enguany variarà lleugerament la seva ubicació, concentrant els expositors als carrers Puig i Cadafalch, Gran i fins a la plaça de l’Església, i descarta la plaça Nova, espai que generava algunes dificultats pel que fa al recorregut dels visitants i també de confort si les temperatures i la calor són elevades.
Una altra de les novetats serà la creació d’un espai diferenciat per a la ciutat convidada a cada edició. En aquesta ocasió serà la ciutat francesa d’Aubagne, localitat agermanada amb Argentona, i que traslladarà diversos ceramistes a la fira.

L’aposta que es va impulsar l’any passat avançant la Fira al juliol, separada de la festa Major que se celebra a l’agost, permet, segons l’organització, atraure també un públic professional i col·leccionistes, a banda de poder comptar amb un ventall més ampli i ric d’expositors.

Àngel Puig va incidir en la dimensió internacional de la fira, amb la participació de representants d’una desena de països, i  que registra uns 25.000 visitants. Oriol Calvo, director de la Fira, va recordar que la mostra es troba en procés de renovació per tal de cercar nous visitants, “sense renunciar al gran públic i al caràcter popular que sempre ha tingut aquesta fira”. El mateix va destacar Mercè Coma, qui va valorar positivament el canvi de dates per a donar-li un nou caràcter a la Fira.