Argentona es decideix per construir una biblioteca a Can Doro

El projecte ronda els tres milions d'euros i comptarà amb el suport de la Diputació de Barcelona

  • Argentona Comunicació
  • Dimarts, 08 Març 2016 10:02

Can Doro

El govern de l’Ajuntament d’Argentona ha acordat impulsar la construcció de la nova biblioteca municipal a Can Doro, zona emblemàtica i estratègica del centre urbà del municipi. El projecte es completaria amb uns nous estudis de Ràdio Argentona, l’arxiu municipal, una plaça i un aparcament soterrani.

La iniciativa compta també amb el vistiplau dels grups de l’oposició. La previsió és que les obres d’aquest nou equipament municipal s’enllesteixin al llarg del 2018. El cost total d’aquest projecte se situa al voltant dels tres milions d’euros i tindrà el suport de la Diputació de Barcelona tant en la redacció del projecte com en el finançament de l’actuació.

La idea inicial amb la qual es treballa és la d’una biblioteca que comptaria amb uns 1650 metres quadrats distribuïts en dues plantes, a més dels estudis de la ràdio municipal, d’uns 170 metres quadrats, l’arxiu i un parell de sales polivalents. L’espai anterior a l’edifici, que dóna al carrer Gran, es destinaria a una plaça d’ús exclusiu per a vianants. També s’hi faria un aparcament soterrat, amb una previsió inicial d’una planta amb capacitat per a una quarantena de vehicles. La construcció haurà de vetllar pel manteniment i la conservació de la mina de la font de Sant Domingo, i també es pretén recuperar altres elements arquitectònics que identificaven en el passat aquest espai.