El Programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte arriba a Argentona

Se'n beneficiaran més de 4000 persones d'Argentona, Dosrius i Òrrius d'entre 50 i 69 anys

  • Argentona Comunicació
  • Dimarts, 22 Setembre 2015 00:00

hospital mataró

El Departament de Salut de la Generalitat ha anunciat la implantació del programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte a Argentona, Òrrius i Dosrius. El programa va adreçat a tots els homes i dones de 50 a 69 anys d´edat i ofereix la possibilitat de realitzar, cada dos anys i de manera gratuïta, una prova molt senzilla per detectar un càncer o una lesió precancerosa. L'acció compta amb la col·laboració de les farmàcies, els hospitals i els equips d'atenció primària de la zona.

El càncer de còlon i recte és una malaltia freqüent a partir dels 50 anys. És el segon càncer més freqüent entre les dones i el tercer entre els homes, i s'estima que es diagnostiquen 5.000 casos nous a Catalunya cada any. Els programes de detecció precoç permeten detectar la malaltia en estadis inicials, la qual cosa fa que sigui més fàcil de tractar i n'augmenta les possibilitats de curació.

El programa que arriba ara a Argentona, Dosrius i Òrrius, es va posar en marxa l'any 2000 a L'Hospitalet de Llobregat i s'està estenent a la resta de Catalunya. Està adreçat a homes i dones de 50 a 69 anys, període d'edat de més risc i en què la detecció precoç s'ha demostrat beneficiosa. En el cas d´Argentona, Òrrius i Dosrius la població diana, és a dir els homes i dones de 50 a 69 anys, és de 4.196 persones.

En els pròxims dies, i al llarg de dos anys, les persones en aquesta franja d´edat rebran una carta on se'ls explicarà el funcionament de la prova. A Mataró, l'enviament de les cartes es farà a partir de l'1 de novembre d'enguany.