Èxit de la primera Festa Major d’Argentona que no coincideix amb la fira de ceràmica

Isabel Clariana repeteix com a guanyadora en l'aixecada de càntirs amb 130 kilos i David Mesa amb 160

  • Redacció
  • Dilluns, 24 Agost 2015 11:32

Festa Argentona 2015

Un any més el càntir va envair els carrers d'Argentona coincidint amb la celebració de Sant Domènech. Aquest 2015 era el primer que la Fira del Càntir se celebrava separada de la fira de ceràmica, que es va fer el primer cap de setmana de juliol. La festa va comptar amb la tradicional benedicció de les aigües a la font de Sant Domènech o Sant Domingo, rememorant la litúrgia del segle XVII, quan a la població beneïen les aigües de la font per protegir-les de qualsevol epidèmia. Diu la llegenda que si s'omple un càntir nou amb aquesta aigua, aquesta adopta qualitats remeieres. En l'aixecada de càntirs, Isabel Clariana i David Mesa van proclamar-se guanyadors alçant 130 i 160 quilos, respectivament.

Festa Argentona 2015

El director del Museu del Càntir, Oriol Calvo, va explicar que l'edició d'enguany és especial per aquest fet, ja que la separació de les dues fires es fa després de 25 anys de celebració conjunta. En aquest sentit ha afirmat que la fira "va anar força bé" i s'ha mostrat esperançat que la Festa del Càntir també anirà així. La fira va tenir un càntir d'autor, obra de Jordi Serra de Cornellà de Llobregat, del que s'ha fet una tirada limitada i que només es podrà aconseguir a partir de l'octubre prèvia reserva. D'altra banda, el càntir de l'any, també obra de Ceràmiques Serra, és un càntir de 1962 i és el càntir que es va beneir durant la jornada, que tanta gent, com cada any, va voler comprar.

Un dels actes més seguits va tornar a ser l'aixecada de càntirs, amb més participants que en edicions anteriors. En la categoria femenina la guanyadora va ser Isabel Clariana, que va repetir respecte a l'any passant i va aixecar i beure d'un càntir que pesava 130 quilos. En la categoria masculina, el guanyador va ser David Mesa, aixecant i bevent d'un càntir de 160 quilos.