Més activitats a la Festa Major d’Argentona, marcada per l’absència de la Fira del Càntir

Boikot i Green Valley lideren l'aposta musical de la Garrinada

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dissabte, 01 Agost 2015 00:00

Argentona 2014/2014, festa major argentona
La Festa Major i la Festa del Càntir 2015 es renoven amb l’augment d’activitats a l’aire lliure. Amb el traspàs de la Fira de Ceràmica Argillà al primer cap de setmana de juliol, els espais que aquesta ocupava han quedat lliures per a l’organització de moltes més activitats. Emplaçaments com la Plaça de l’Església o la Plaça de Vendre han quedat disponibles per a dur a terme altres iniciatives i això ha fet augmentar la programació d’aquest any.

CONSULTA ELS ACTES DE LA FESTA MAJOR D'ARGENTONA

Bèstia dels Banyetes

La Festa Major ve marcada per la presentació de la nova bèstia de foc de la colla dels Banyetes dels Diables d’Argentona el dia 2 d’agost. Aprofitant els seus cinc anys de vida, la colla infantil ha decidit crear la seva pròpia bèstia per poder sortir i celebrar un correfoc infantil al poble.

Especialment destacables són la Nit Boja i les Matinades, que obren pas al dia 4, en què es farà una repicada de campanes i el llançament de coets i petards. I és que el 4 és el dia de Sant Domingo, patró del poble. El càntir és el protagonista d’aquell dia, però les cercaviles de gegants, la Missa Pontificalis de L.Perosi, els concerts o el castell de focs artificials també són actes imprescindibles d’aquest dia.

Música per a tots els gustos

A les festes d’Argentona, però, no hi pot faltar el cicle de concerts de La Garrinada amb espectacles adreçats al públic jove com els concerts d’Itaca Band, La Senyora Tomassa, Auxili o els Ebri Knight.

CONSULTA LA PROGRAMACIÓ COMPLETA DE LA GARRINADA

Argentona 2014/2014, boikot argentona

Fira d’artesania

També hi sobresurten altres esdeveniments com l’exposició al Saló de Pedra dels Gegants d’Argentona el 4 i 5 d’agost, el Ball de Festa Major amb el grup La Loca Histèria o el Ball de Capgrossos.

Per altra banda la tradicional Fira d’Artesania de Festa Major es celebrarà de l’1 al 6 d’agost a l’Avinguda Puig i Cadafalch on  també hi haurà una fira d’atraccions entre l’Avinguda de Països Catalans i l’aparcament de la zona esportiva municipal Raül Paloma.

 Argentona 2014/2014, sant domingo, argentona3.000 càntirs per a la festa més popular d’Argentona
El dimarts 4 d’agost, coincidint amb la festivitat de Sant Domingo, tornarà a celebrar-se la Festa del Càntir, que arriba a la seva 65a edició. Les activitats més tradicionals com la benedicció de les aigües i del càntir de l’any, els jocs d’aigua o el concorregut concurs d’aixecada de càntirs seran alguns dels principals atractius d’aquesta diada que coincidirà amb el dia gran de la Festa Major. Enguany es posaran a la venda més de 3.000 exemplars del càntir 2015, produït per Ceràmica Serra de l’any 1962, de Cornellà de Llobregat.
La Fira del Càntir, que habitualment se celebrava de forma conjunta amb la festa major, es va traslladar aquest any a la primera setmana de juliol per donar-li més prestigi. Prop de 90 ceramistes van participar en la primer edició d’una fira que busca consolidar-se com a referent internacional de la ceràmica.