La rehabilitació de la Casa Puig i Cadafalch arrencarà aquest 2015

Dues subvencions, de La Caixa i la Diputació sufragaran gran part de l’obra

  • Argentona Comunicació
  • Dimecres, 15 Juliol 2015 11:36

 

Casa Puig i Cadafalch
 

La setmana passada es va aprovar en ple municipal el projecte execitiu per a la primera fase de la rehabilitació de la casa Puig i Cadafalch, que ha anat a càrrec de l'arquitecta Mercè Zazurca. Aquesta actuació, que compta amb un pressupost de 260.330 euros més IVA i unes millores del projecte que pugen a 13.753 €, seran sufragats en gran part amb una subvenció de 250 mil euros de la Fundació La Caixa i una de 52.340 euros de la Diputació de Barcelona. Els treballs es preveu que puguin iniciar-se el darrer trimestre de 2015 i es prolongarien durant uns deu mesos.

En aquests moments s'estan ultimant els plecs de condicions per a iniciar el procediment de licitació de les obres. La primera fase se centrarà especialment en assegurar el tancament de l’edifici i la seva impermeabilització, tant a la coberta com a les terrasses, per evitar les filtracions i la degradació de l’immoble.

Des que l’Ajuntament adquirís la propietat l’estiu de 2012, s’han realitzat un seguit d’actuacions provisionals a l’espera del projecte i la rehabilitació definitiva.  S’ha realitzat una neteja i buidat de l’habitatge, fent un exhaustiu inventari dels béns mobles que s’han guardat en un magatzem vigilat, i ja s’ha actuat en un parell d’ocasions a la coberta. Prèviament ja s’havien realitzat actuacions per motius de seguretat,  com la retirada dels merlets de coberta i la pèrgola, així com la glorieta de fusta.