L'alcalde d'Argentona cobrarà 1.460 euros nets al mes en catorze pagues

Els sous del nou govern encenen les crítiques de Tots per Argentona que estenen una pancarta al ple denunciant l'incompliment del Codi Ètic de la CUP

  • Argentona Comunicació
  • Divendres, 10 Juliol 2015 12:04

CUP Argentona

L’alcalde d’Argentona, Eudald Calvo (CUP), cobrarà 1.460 euros nets al mes en catorze pagues. Segurament serà un dels sous més baixos de la comarca tenint en compte que la llei i les recomanacions de la Federació de Municipis marquen una retribució que dobla aquesta xifra per a alcaldes de municipis superiors als deu mil habitants. Tot i així, la massa salarial global augmentarà en 90 mil euros perquè la resta de regidors de govern, exceptuant-ne dos, cobraran exactament el mateix.

La discussió política sobre els sous va derivar en un agre enfrontament entre l'alcalde i el grup de Tots per Argentona. Des d’aquesta formació Eusebi Traby que va exhibir un cartell on es denunciava que els sous proposats no respecten el codi ètic de la CUP.

L’alcalde d’Argentona, Eudald Calvo, va mostrar-se molt contrariat per les acusacions i va contestar qualificant als regidors de Tots per Argentona de trilers, els va retreure que exposessin arguments que ocultaven part de la informació i que barrejaven les retribucions en net o en brut segons els convenia. També va assegurar que els sous aprovats compleixen el codi ètic de la CUP tot recordant que els sous que va cobrar Tots per Argentona des del govern no passarien aquest filtre.

Des d’Esquerra, Pere Móra, va recordar que l’aprovació de sous d’alcalde i regidors sempre és polèmica i comporta debats “interessats”. En aquest sentit, Móra va retreure tant a la CUP com al Partit Popular, haver utilitzat aquest tema en campanya escenificant una subhasta per veure qui proposava un sou més baix.