Ferran Armengol alcaldable per ERC

CDC reconeix dificultats per a la confecció de llistes i no descarta impugnar el cas

  • Argentona Comunicació - ACN
  • Dimecres, 29 abril 2015 12:26

Maresme 2014/2014, Ferran Armengol

CDC reconeix dificultats per a la confecció de llistes i no descarta impugnar el cas
Les executives locals d’Esquerra Republicana i Convergència Democràtica han arribat a un acord per sumar projectes i confeccionar una llista conjunta per presentar-se a les eleccions municipals del 24 de maig. L’acord implica cedir el primer lloc de la llista a l’actual alcalde per CiU, Ferran Armengol. Encara que el termini per presentar les candidatures va expirar, legalment el canvi és possible, ja que no es crearà una nova coalició sinó que les dues formacions han optat per introduir esmenes a la llista presentada per ERC.  

Les mateixes fonts d’ERC han explicat que la formació està satisfeta de sumar argentonins en un projecte que sigui cohesionador per al municipi. Per la seva banda, fonts de CDC Argentona, en un primer moment, es van mostrar més prudents tot i admetre que es treballava en l’acord.

Impugnar

“No seríem rigorosos si diguéssim que als 30 pobles ens hem entès a la perfecció”. El president comarcal de CDC al Maresme, Joan Morell, reconeixia així les “dificultats” amb les quals la federació nacionalista s’ha trobat, per diferents motius, a l’hora de confeccionar les llistes electorals per al 24-M.

Sobre el cas de Ferran Armengol, Morell recorda que l’encara alcalde d’Argentona per CiU, Ferran Armengol, liderarà la candidatura d’ERC si la Junta Electoral hi dóna el seu vistiplau definitiu la setmana vinent. En aquest cas, CDC no descarta impugnar la llista dels republicans perquè el pas d’Armengol a ERC s’hauria fet fora de termini.

“Hi ha discrepància de criteri sobre si es recorrerà”, apunta el president de CDC al Maresme, que afegeix que “cal esperar al dia 29 quan surtin les llistes definitives”. Serà llavors quan es prengui una decisió que no està encara consensuada: “Estem oberts al què els respectius partits puguem decidir”.

El conflicte
El conflicte ha estat viu a pobles com Vilassar de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Arenys de Mar, Malgrat de Mar, Argentona, Santa Susanna, Alella o Teià. En aquests dos darrers casos, UDC es presenta per separat i la llista de CiU la integren només membres de Convergència.