Comença el compte enrere per a les municipals argentonines

Els partits convoquen assemblees i comencen a presentar les seves llistes

  • Redacció
  • Dijous, 12 Març 2015 12:59

Els partits convoquen assemblees i comencen a presentar les seves llistes
Falten menys de tres mesos per a la celebració de les eleccions municipals del 24 de maig i ja es comencen a perfilar les candidatures argentonines que es presentaran als comicis.

Salvador Casas tornarà a concórrer a les eleccions municipals com a alcaldable pel PSC d’Argentona. El passat divendres 6 va presentar-se oficialment a la militància amb el suport de qui va ser el darrer alcalde socialista a Barcelona, Jordi Hereu. L’acte va tenir lloc a la Sala d’Actes de l’Ajuntament i va comptar amb la participació d’una trentena de persones.

PSC Argentona

Salvador Casas va explicar que els eixos del seu programa seran les polítiques socials, el micro-urbanisme i la realització d’un pla d’equipaments. El cap de llista del PSC va assenyalar, entre altres propostes, la necessitat de cobrir la piscina, un equipament que s’està enllestint actualment.

Assemblees obertes

L’assemblea local de la CUP d’Argentona va decidir un dia abans, dijous 5, les tres persones que encapçalaran la llista. L’actual regidor Eudald Calvo repetirà com a alcaldable. Calvo és llicenciat en Economia i màster en Hisenda Autonòmica i Local. El segon lloc l’ocuparà Guillem Saleta, treballador de la Generalitat, que compta amb ser llicenciat en Sociologia, màster en Màrqueting Polític i postgrau en Participació i Sostenibilitat. Finalment, el tercer nom que encapçalarà la llista de la CUP serà el d’Aina Gómez, estudiant d’últim any de Geografia. A banda de la seva implicació política tots tres acumulen una àmplia dedicació al món associatiu i cultural.

CUP Argentona

A banda d’aprovar els primers tres noms de la llista, la CUP també ha presentat el seu esborrany de model de poble sorgit d’un procés participatiu elaborat durant les jornades de debat obert que es van dur a terme entre desembre i febrer al casal El Xargall. Segons la formació, aquest projecte estarà obert a esmenes fins al pròxim 22 de març, i servirà de base per a redactar el programa electoral, que també serà protagonista d’un nou procés participatiu.

Per la seva banda, Tots per Argentona celebrava una assemblea oberta diumenge 8 al Saló de Pedra per portar a debat i validació el programa electoral i la proposta de candidatura. Un centenar llarg de persones van assistir a l’acte que havia de servir per aprovar els primers noms de la llista electoral i les principals línies programàtiques de la formació. Per tercera vegada la plataforma d’electors estarà encapçalada per Pep Masó, que ja va ser alcalde del 2007 al 2011 i que, en el darrer mandat, ha restat a l’oposició.

TxA

L’acompanyaran al capdavant de la llista: Xevi Collet, Montse Matas, Montse Capdevila i Assumpta Boba. Pel que fa al programa que presentarà la formació, es basa en un conjunt d’eixos bàsics que engloben les àrees de “Serveis i infraestructures”, “El Cros decideix”, “Les persones al davant”, “esports i joventut”, “educació, cultura i festes”, “economia i participació”, “espai agrícola i forestal” i “el territori cohesiona”.

PxC Argentona
PxC es presenta
Plataforma x Catalunya presentarà candidatura a Argentona. La seva alcaldable serà Míriam Esteve Abril. Argentonina de naixement i mataronina d’adopció, assegura que vol tornar al poble dels seus orígens per ajudar.