La Biblioteca celebra el seu primer aniversari com a equipament municipal

El balanç del primer aniversari és “mot positiu perquè s’han solucionat mancances”

  • Redacció
  • Dijous, 22 Gener 2015 12:13

Argentona 2014/2015, argentona biblioteca

El balanç del primer aniversari de la Biblioteca Municipal del Carrer Gran és “mot positiu perquè sabem, pels comentaris dels usuaris, que abans l’equipament presentava certes mancances que hem intentat solucionar durant aquests mesos” explica la bibliotecària, Gemma Bravo. Les xifres parlen per si soles i en un any s’ha passat de 125 préstecs al mes als 400 préstecs actuals. Pel que fa al nombre d’usuaris amb carnet, n’hi havia 200 i ara s’ha incrementat la xifra fins als 800 usuaris amb fitxa. Pel que fa al nombre d’usuaris mensuals de la Biblioteca Municipal, tot i que és una xifra que oscil·la cada mes, hi ha una mitjana de 1.800 ciutadans que fan ús d’aquest equipament cada mes.

El perfil de l’usuari és molt variat segons Bravo que explica que “hi ha des de persones jubilades que tenen més temps per a llegir, persones que els agrada la lectura i sovint vénen a agafar llibres, estudiants i també públic familiar que és el que possiblement s’ha incrementat més”. La Biblioteca del carrer Gran havia estat històricament un equipament gestionat per Caixa Laietana que en convertir-se en Bankia va patir canvis importants de gestió. En un primer moment, la Fundació Iluro es va fer càrrec de la gestió dels equipaments culturals que l’entitat bancària tenia a Mataró i a Argentona i durant el procés d’adaptació, l’Ajuntament es va posar en contacte amb els membres d’aquesta Fundació perquè aquest equipament passés a una gestió pública. Des de gener del 2014, la Biblioteca del carrer Gran es va convertir en municipal.

La incorporació de l’Hora del Conte, la Tertúlia Literària de cada dijous de final de mes i la presentació de llibres per part dels seus autors, són algunes de les activitats que s’han incorporat i consolidat durant el 2014. L’Hora del Conte “s’ha portat a terme amb contacontes professionals i també amb persones vinculades a la Biblioteca, però sempre s’ha fet entre setmana i ara volem traspassar-lo als dissabtes al matí perquè tothom el pugui gaudir més, en un ambient més tranquil, a la sala infantil” diu Bravo.

Una altra de les novetats d’aquest primer any de funcionament és la incorporació de dos ordinadors de consulta amb connexió a Internet. Cada usuari pot connectar-se durant un màxim de mitja hora.