Finalitza el primer cicle de sessions participatives del POUM d’Argentona

S’han debatut el model de ciutat, així com el comerç o els equipaments

  • Redacció
  • Dimecres, 26 Març 2014 12:54

Maresme 2013, Argentona aire

Finalitza el primer cicle de sessions participatives del POUM d’Argentona
S’han debatut el model de ciutat, així com el comerç o els equipaments
Aquest dijous es va celebrar la tercera sessió de participació ciutadana del POUM d’Argentona. En aquesta última trobada, es va debatre sobre el model de ciutat i mobilitat. Es van trobar alguns punts de consens en relació a aprofitar millor el sòl industrial i potenciar Argentona comercialment i amb un turisme de qualitat i proximitat.
En aquest sentit, es va insistir en la necessitat d’ampliar l’oferta d’aparcament, però fomentar en paral·lel  l’ús d’alternatives al cotxe.

Quatre eixos bàsics

En setmanes anteriors, es van fer propostes en relació a quatre eixos bàsics. En equipaments, es va debatre en relació als usos i les possibilitats que obren espais com Can Doro, l’antiga fàbrica Velcro o la plaça Nova per a donar resposta a necessitats d’aparcament, la nova biblioteca municipal o un centre cívic. En els àmbits de comerç i indústria, es va incidir en la necessitat de reajustar les actuals àrees industrials, apostar per sectors sostenibles i potenciar el sòl agrícola a més de treballar en l’accessibilitat i la necessitat d’aparcament al centre, l’augment de l’oferta i les possibilitats d’instal·lar un supermercat que convidi als veïns a fer les compres al municipi i estimular en paral·lel als comerços locals. Finalment, en habitatge, es va insistir a incentivar l’ocupació d’habitatges buits, dur a terme polítiques per afavorir el lloguer i la creació d’habitatges de protecció social per a joves i famílies amb rendes baixes.

Medi Ambient i sostenibilitat

Les sessions van iniciar-se a principis de mes amb un debat centrat en l’àmbit mediambiental i la sostenibilitat urbana. La gran massa forestal de què gaudeix Argentona i que està protegida, el sistema de recollida porta a porta o l’important patrimoni de fonts, camins i rutes van ser les principals virtuts destacades. Per contra, es van assenyalar com a capítols a millorar la contaminació acústica causada pel transport, el manteniment de les urbanitzacions, la dependència energètica o la necessitat de reforçar el foment de la sostenibilitat, el conreu i l’agricultura.

La Font Picant i la Riera d’Argentona van ser, amb diferència, els principals elements escollits per la ciutadania com a espais més destacats pel seu valor ambiental.