Aigües d'Argentona condemnada a indemnitzar l'ex-gerent

El TSJC revoca la sentència d'un tribunal de Mataró que havia donat la raó a l'empresa

  • Redacció
  • Dijous, 20 Febrer 2014 12:33

Aigües d'Argentona logo

Sorpresa i "sentiment d'indefensió" és la reacció que ha tingut la Companyia d'Aigües d'Argentona davant la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de revocar la sentència d'un tribunal mataroní que havia trobat "procedent" l'acomiadament de l'ex-gerent de la companyia, Pius Sans. La companyia ha estat condemnada a indemnitzar el treballador amb 207.000 euros.

Segons explica el president, i alcalde d'Argentona, Ferran Armengol, el TSJC "no considera vàlids" els motius al·legats per la companyia Aigües per justificar l'acomiadament. Per una banda el TSJC considera provat que el gerent va deixar "en un calaix" factures sense pagar que van generar un balanç fals de l'empresa. No obstant això, considera que aquests fets evidencien una mala gestió però, en cap cas, suposen un enriquiment personal del treballador. En segon lloc, el tribunal també considera provat que l'ex-gerent va carregar despeses personals a la companyia, però assenyala que se l'hauria d'haver amonestat, enlloc d'acomiadar-lo, ja que aquesta pràctica feia molts anys que durava i, per tant, "era consentida". Finalment, el TSJC tampoc admet com a argument el fet que el gerent hagués desobeït les ordres del Consell d'Administració i hagués comprat un programa informàtic per un valor que triplicava la quantitat autoritzada. El tribunal entén que aquests fets es podrien estimar però que han prescrit.

El litigi es remunta a l'any 2012 quan el Consell d'Administració de la Cia d'Aigües va trobar-se, per primer cop des de la seva creació, amb un exercici amb pèrdues. A partir d'aquí va iniciar-se una investigació que va treure a la llum la mala gestió duta a terme per qui n'era el gestor des de feia més de vint anys, Pius Sans. La contundència de les proves va desembocar en un acomiadament fulminant de Sans que, al seu torn, va denunciar l'empresa per acomiadament improcedent. Aquella denúncia va ser desestimada, a mitjans del 2013, pel jutjat social de Mataró, decisió que el demandant va recórrer al TSJC que, finalment, li ha donat la raó.