Argentona recupera els escacs amb un nou club esportiu

La iniciativa ha sortit del Centre Parroquial que ha formalitzat una secció

  • Redacció
  • Divendres, 31 Gener 2014 12:55

Escacs

El club es diu Centre Parroquial Escacs Argentona i disposa de tres equips, dos adults i un sub-12, que es van iniciar aquesta setmana en la competició. L’impulsor, en David Martin, explica que “l’objectiu és pujar a 2a divisió perquè tenim un molt bon equip”. Però més enllà dels resultats, els objectius d’aquesta nova entitat esportiva són formar en valors i posar Argentona al mapa dels escacs catalans. Pel primer objectiu, l’entitat en col·laboració amb Les Fonts va organitzar una activitat extraescolar perquè els nens aprenguessin a jugar a escacs. Martín explica que “va ser un èxit perquè es van apuntar 40 nens”.

Les trobades de pràctica són els dimarts i dijous tarda i els dissabtes al matí. Els membres del club aprenen els uns dels altres i tenen com a mestre en Josep Suari que recorda que “Argentona ja va tenir un club d’escacs que es va formar l’any 51 o 52 al Llaç d’Amistat”.

A més, el club d’Argentona vol organitzar un torneig obert. En aquest sentit, demanen col·laboració de l’Ajuntament ja que necessiten un pressupost d’uns 1.500 euros per contractar els àrbitres de la Federació i d’altres aspectes tècnics que es necessiten per portar a terme un torneig. David Martin explica que “ens agradaria agafar el relleu de l’obert que es feia a Canet i organitzar-lo aquí a Argentona”.