Els Pastorets, una ‘superproducció’

Dilluns dia 6 darrera oportunitat per veure el muntatge

  • Redacció
  • Divendres, 03 Gener 2014 12:31

Maresme 2013, Cartell Pastorets 2014

El primer acte del centenari del Centre Parroquial d’Argentona ha estat la representació dels Pastorets durant els passats caps de setmana. Una obra coral que agrupa a l’escenari a diverses generacions d’argentonins que fan la representació d’aquesta història que combina els continguts del naixement de Jesús, la lluita del bé i del mal entre àngels i dimonis i diverses històries i diàlegs dels pastors que rememoren el primer Nadal. Dilluns 6 de gener, dia de Reis, tenen l’última oportunitat per veure el muntatge.

Enguany hi ha moltes novetats- Una de les primeres és la música que serà molt present en totes les funcions ja que hi participaran en directe prop de 40 cantaires, molts d’ells de la Coral Càntir d’Or que s’han volgut sumar a aquesta representació que segons el seu director general, Quim Capdevila, és “una superproducció”. L’actor Quim Capdevila és el coordinador d’aquesta representació amb tantes novetats que també té com a directors la Lourdes Colominas, en Joan Forns, la Mireia Garriga, en Pep Alsina i la Marta Hernández.

Renovació en marxa

La feina de renovació que s’enceta aquest any, i que culminarà l’any vinent quan els Pastorets d’Argentona facin 100 anys, també inclou els decorats. L’escenografia canviarà totalment entre aquest 2013 i el 2014. En una primera fase s’han creat decorats nous amb un forat perquè surti el dimoni, rampes i altres sorpreses que constitueixen el 50% de l’obra mentre que l’altra part de l’escenografia s’ha llogat. De cara a l’edició de l’any 2014, els decorats seran tots propis i originals.

Pastorets infantils i adults

Amb la intenció que els nens i nenes tinguin més protagonisme s’ha tornat a programar la versió infantil que és el text de Mossèn Rossend Fortunet i Busquets, que té el títol de “El primer Nadal dels pastors”.

Quim Capdevila explica que “així els nens i nenes no només fan de figurants i poden dir les seves frases i fer teatre”. En aquesta edició hi participen 80 infants que fan els diferents personatges i 30 persones darrere l’escenari per tenir a punt el vestuari, el maquillatge, el so i d’altres aspectes tècnics.

En la versió adulta, “Els pastorets o d’adveniment de l’Infant Jesús” de Josep Maria Folch i Torres –la que encara es podrà veure el proper dilluns– hi participen 120 persones en total. Aquesta xifra és possible perquè hi ha papers que estan doblats.

Un altre dels canvis importants és l’ampliació de l’escenari que s’ha aconseguit amb l’eliminació de les primeres files de butaques.