Argentona aprova el pressupost “possibilista” del 2014

Les inversions hauran d’esperar a la incorporació del romanent de tresoreria

  • Redacció
  • Dimecres, 04 Desembre 2013 14:18

Maresme 2013, ordenances argentona

L’ajuntament d’Argentona va aprovar al ple extraordinari de la setmana passada el pressupost del 2014. L’equip de govern d’Argentona defensa que el pressupost aprovat és “possibilista” i recorda que no s’hi han pogut expressar totes les actuacions que el govern té previstes, especialment en matèria d’inversions. En aquest sentit, l’alcalde d’Argentona, Ferran Armengol, va assegurar que durant el mes de març es durà a terme la incorporació del romanent de tresoreria, és a dir, del saldo positiu del pressupost del 2013. Aquesta injecció econòmica serà la que permetrà dur a terme les inversions que no s’han pogut contemplar en el pressupost.

La xifra total amb què comptarà Argentona l’any vinent és de 12.522.000, xifra que suposa un increment imperceptible, del 0,2%, respecte als comptes d’enguany.  L’executiu argumenta que la contenció de la pressió fiscal i les limitacions de la despesa marcades pel govern central, que limita el creixement de l’1,5%, impedeixen a l’Ajuntament fer un pressupost més ampli, tot i tenir la capacitat per fer-ho. Armengol va assegurar que el repartiment dels recursos, per les àrees del consistori, s’ha fet “de la manera més equitativa possible”, i va destacar que s’havien “cuidat especialment” els temes socials, donat el moment estructural que viu el país.

El regidor d’hisenda, Marc Zaragoza, artífex dels comptes, va concretar alguns detalls més. Va explicar que el capítol de personal del consistori no variaria, que les inversions es farien amb recursos propis, que una de les obres pressupostades era l’arranjament del carrer Sant Ramon i que, tot i la incertesa sobre l’aportació que farà la Generalitat l’any vinent, l’executiu ha decidit no variar les quotes de les escoles bressol.

El pressupost va ser rebut amb fredor i alguns retrets pels grups de l’oposició, tot i que no va comptar amb cap crítica frontal:

Agrupació d’Argentona va votar a favor perquè el pressupost és “real i està ben fet”. Però no comparteix les prioritats en matèria d’inversions.

El Partit Popular, que va abstenir-se en la votació, va qualificar el pressupost de “fotocòpia” de l’actual però va retreure al govern manca d’idees en matèria de promoció.

La CUP, que va votar en contra del pressupost, va lamentar les retallades que s’han fet a les àrees d’educació i joventut i va destacar que una de les partides que creixen sigui la del vestuari de la policia local i la compra d’armes.

Des de Tots per Argentona, Xavier Collet va lamentar uns comptes “continuistes” que no permeten massa debat polític: “Els números són els que són, no s’hi pot fer més”.

El regidor no-adscrit, Jaume Uribe, va abstenir-se en els comptes en considerar que no són prou socials.