Argentona s'omple d'actes per la Festa Major de Sant Domingo

Del 3 al 6 d'agost, quatre dies amb els elements de sempre i més teatre al carrer

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Divendres, 02 Agost 2013 00:00

Maresme, Argentona, Cartell Festa Major Argentona 2013

Tot i que els actes festius s’enceten el 31 de juliol, el plat fort de la Festa Major argentonina ocuparà el primer cap de setmana d’agost i posarà punt i final dimarts 6. Com cada any, les jornades comptaran amb protagonistes més que coneguts com les cercaviles de gegants, els concerts a la Plaça Nova, els representants del pubillatge o el Correfoc de Bèsties. A més a més, aquesta edició tindrà com a novetat el Certamen Literari Vila d’Argentona i recuperarà la tradició del Teatre al Carrer amb l’obra ‘3,2,1... Impropon de la Cia’.

Dia a dia

Entre les activitats més destacades de la primera jornada trobem el pregó, a càrrec de l’actor i director teatral Lluís Serra Vives, els correfocs de la Nit Boja, i el ball a la Plaça Nova. El grup Batakes Braves acompanyarà les primeres Matinades pels diferents carrers de la vila. Diumenge 4 se succeiran diversos actes infantils i musicals amb els concerts a Can Doro; a les 21 hores es proclamaran els nous representants del pubillatge; i, a la nit serà el torn dels focs d’artifici.

Les activitats esportives s’encetaran dilluns 5, acompanyant els altres plats forts del dia: la plantada i ball dels Capgrossos, i el Correfoc de Bèsties amb els Diables d’Argentona. Per acabar, dimarts 6 aglutinarà activitats com la pedalada popular, la repicatronada, la ballada de sardanes, i les havaneres amb el sempre prestigiós Grup Bergantí.

Menys pressupost, més ganes

Montserrat Cervantes, regidora de Festes i Actes Culturals de la vila, explica que el pressupost d’enguany no és el mateix que la darrera edició, però sí l’esforç i capacitat d’innovar de les diverses entitats i ciutadans. “Amb la pujada de l’IVA un 3% s’han complicat les coses. Crec que gràcies als sponsors i recursos propis podrem sobreviure, però no ens cauran els anells si hem d’abaratir costos”, assegura. Cervantes també destaca l’oferta festiva que Argentona proposa per aquests dies, “des del correfoc dels Diables, passant per la cercavila de bèsties i la repicatronada,  i acabant pels espectacles familiars i la feina dels geganters”. Cervantes confirma que ja està tot preparat perquè comenci una altra edició de la Festa Major amb prou ingredients per ser exitosa. 

Maresme, Argentona, Cercavila de gegants

Els gegants aniran des de la Plaça de l’Església fins a l’Ajuntament
    Ajuntament, dia 3, 19h   

 

Maresme, Argentona, nit boja

Correfoc i ball amb els Diables d’Argentona i la Banda Puig
   Diversos indrets, dia 3    

 

Maresme, Argentona, aixecada de cantirs

Espectacle amb càntirs que van dels 10 als 200 quilos
   Pl. Nova, dia 4, 12:45h   

 

Maresme, Argentona, 15a pedadala popular

Onze quilòmetres de recorregut en la quinzena edició de la pedalada
   Pl.Molí, dia 6, 9:30h   

CONSULTA EL PROGRAMA D'ACTES a www.totmataro.cat/agenda