Argentona inicia el debat sobre el marge esquerre de la Riera

La redacció del Pla General d’Urbanisme obre la veda a l’intercanvi d’opinions

  • Redacció
  • Dimarts, 14 Maig 2013 10:53

Argentona Ple

El ple de maig va aprovar el plec de clàusules per a la redacció del nou Pla General d’Urbanisme. Tot i aquest estadi inicial, el regidor d’urbanisme, Pere Móra, ja ha avançat alguns dels eixos irrenunciables per l’actual equip de govern. Un d’aquests és la protecció del marge esquerre de la Riera. “Tot i que el Pla General Metropolità ja el protegeix, nosaltres hem d’incloure la seva protecció al Pla General”, explica Móra, que també admet que aquest no serà un punt intocable i que s’haurà de debatre ja que hi ha grups municipals que no estan d’acord en mantenir la protecció d’aquest espai natural.

Debat inexcusable

Ja es preveu que aquesta protecció sigui un dels temes de debat inexcusable durant l’elaboració del Pla. Mentre que alguns grups en defensen al preservació, ja hi ha qui qüestiona que aquest espai estigui lliure d’edificacions. Així, per exemple, el cap d’Agrupació d’Argentona, Fèlix Rosa, rebutja la petició que va fer Xavier Collet des de Tots per Argentona perquè es respectin decisions preses per l’anterior govern, entre elles que es mantingui la protecció al marge esquerre.

En aquest sentit, el cap de llista de la CUP, Eudald Calvo, creu que l’equip de govern s’està equivocant pactant els pressupostos precisament amb la força que més clarament aposta perquè el marge esquerre sigui urbanitzable, Agrupació. Calvo considera que aquest espai és una “obsessió” per a Rosa i per això no entén que “gent com la de L’Entesa, ecosocialistes, pactin amb qui vol urbanitzar”.

Augmentar la densitat

Més enllà del debat pel marge esquerre, el regidor d’urbanisme també explica que l’equip de govern defensarà que el creixement poblacional que contempli el pla sigui intern. Això passaria per augmentar la densitat d’edificació dins el nucli urbà. Móra explica que no pretenen que es construeixin blocs de pisos dins del municipi però sí facilitar més edificacions de planta baixa i dos o tres pisos.


Amb tot aquest panorama, i malgrat els continus enfrontaments entre govern i oposició, el regidor Àngel Puig també ha parlat del futur Pla amb optimisme, ja que creu que el govern i l’oposició seran capaços de posar-se d’acord.