Acord per protegir les aus rapinyaires

El Parc Serralada Litoral i Endesa han signat el document

El Consorci del Parc de la Serralada Litoral i ENDESA van signar, el passat 13 de desembre, un acord de col·laboració amb l’objectiu de salvaguardar i protegir les aus rapinyaires que habiten o transiten per aquest espai d’interès natural, situat a cavall de les comarques del Maresme i el Vallès Oriental.

L’acord estableix l’elaboració d’un informe d’assessorament per a la col·locació de dispositius salvaocells que protegeixin l’avifauna i la col·locació d’aquests en aquells indrets oportuns, així com l’estudi de dispositius dissuasoris per evitar que aquestes reposin a torres d’alta tensió.

A més, el vincle també inclou la coordinació dels períodes de tala i esporga de la massa forestal que es troba a l’àrea d’influència de les línies elèctriques per tal de fer-la compatible amb el període de reproducció de les aus rapinyaires. Una altra de de les línies de col·laboració iniciades és la gestió de cadenats i tancament de pistes d’accés a les torres elèctriques que travessen el Parc, tant de mitjana com d’alta tensió. {cerca  Argentona:4:Notícies relacionades}