Argentona surt provisionalment del Consorci Mataró-Maresme Digital

L'Ajuntament pren aquesta decisió perquè ha d'ajustar les despeses municipals de cara al 2009

El govern municipal presentarà al Ple d'avui 7 de novembre una proposta perquè Argentona es separi del Consorci Digital Mataró-Maresme i pugui estalviar-se 39.000 euros. La decisió respon a la necessitat de l'Ajuntament de fer uns pressupostos de contenció per al 2009.

L’alcalde d’Argentona, Pep Masó, assegura que el govern ha hagut de prendre aquesta decisió perquè el consistori està patint els efectes de la crisi econòmica i ha d’ajustar les despeses municipals de l’any vinent el màxim possible sense perjudicar els ciutadans. “Ens sap molt de greu haver de prendre aquesta decisió, però hem de començar a establir prioritats de cara als pressupostos del 2009”, ha dit Masó, tot afegint que l’Ajuntament haurà de fer una contenció de la despesa molt gran i una retallada econòmica important.  

No obstant això, aquesta separació del Consorci Mataró-Maresme Digital és provisional, perquè l’Ajuntament espera poder torna a adherir-s’hi el 2010, si la situació econòmica  millora. “Hem pres aquesta decisió perquè creiem que és una de les que menys afectarà els ciutadans, ja que encara no poden veure Maresme Digital”, ha manifestat.  Així que “abans de retallar el pressupost referent a les escoles o la neteja, ens donem de baixa de manera momentània al consorci”, ha dit el líder de Tots per Argentona.  

Per tant, el 2009 el consistori no haurà de pagar els 39.000 euros que va haver d’aportar l’any passat per al manteniment del canal públic Maresme Digital, que ofereix informació del centre i el sud de la comarca amb el suport de 13 ajuntaments, el Consell Comarcal del Maresme i la Xarxa de Televisions Locals. A més d'Argentona, els municipis implicats són Mataró, El Masnou, Premià de Dalt, Llavaneres, Alella, Vilassar de Dalt, Tiana, Teià, Cabrils, Sant Vicenç de Montalt, Cabrera de Mar i Caldes d'Estrac.

La posada en marxa de Maresme Digital a principis d’any va tenir una inversió inicial d'un milió d'euros, una quantitat que ha permès que el canal públic disposi d’un plató virtual amb càmeres mecanitzades i que pugui oferir imatges en alta definició i en multiformat, és a dir per Televisió Digital Terrestre (TDT) o a través d’internet i del mòbil.

A més d’aquesta proposta, l’alcalde presentarà al Ple de novembre la voluntat del govern municipal de deixar de formar part d’un altre consorci, en aquest cas de Localret.