Argentona firma un acord per restaurar les gàrgoles de Sant Julià

Les obres formen part d’un pacte amb ACESA però no són suficient

El consistori i l’empresa concessionària de les autopistes, ACESA, han signat un conveni de col·laboració per impulsar el projecte de restauració de les gàrgoles de la parròquia de Sant Julià. Segons l’acord, ACESA aportarà  20.000 euros a l’Ajuntament fins a finals del 2009 perquè financiï part de la millora.

El pagament es farà en dos terminis anuals de 10.000 euros i servirà per finançar el 25% del pressupost previst per l’Ajuntament per restaurar les gàrgoles de la parròquia de Sant Julià d’Argentona, que estan molt malmeses pel pas del temps. La parròquia, restaurada per l’arqui­tecte Josep Puig i Cadafalch, té les gàrgoles protegides amb xarxes per evitar que caiguin, com ja ha passat en alguna ocasió. Amb aquesta actuació, l’Ajuntament vol evitar que es produeixi un fet similar, segons ha explicat l’alcalde d’Argentona, Pep Masó. La restauració, que es farà amb uns motlles de silicona, començarà la setmana vinent, ha explicat l’alcalde, que ja s’ha posat en contacte amb el mossèn de la parròquia.

El mossèn de la parròquia de Sant Julià, Àlex Marzo, està molt content amb l’ajut de 20.000 euros que ACESA ha donat a l’Ajuntament per restaurar les gàrgoles de l’església. Però recorda que aquests diners només permetran millorar-ne dues. Per això, ara haurà de buscar nous patrocinadors per restaurar-ne les que falten.